Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Poslední Litvínov čekají změny, asistent Weissmann rezignoval

Litvínov - Mistrovská kocovina Litvínova začíná přecházet do velmi vážné situace, Severočeši se mohou po zbytek sezony strachovat o záchranu v extralize. Obhájce titulu ze čtyřiadvaceti utkání vyhrál pouhé dvě v základní hrací době a generální manažer Robert Kysela chce provést změny v kádru. Na střídačce Vervy po nedělní domácí prohře s Karlovými Vary skončil asistent trenéra Ondřej Weissmann. Spolupracovník Radima Rulíka požádal o uvolnění z funkce.

Ondřej Weissmann
zdroj: ČTK autor: Pavel Paprskář

"Situace je hodně nemilá a vážná. Porážka s Karlovými Vary 1:4 doma mrzí hodně. I proto, že jde o mužstvo, které je v tabulce kolem nás a přes které bychom se měli dostat. Musíme to zhodnotit, ale takhle to nemůžeme dál provozovat," řekl Kysela po nepovedeném vystoupení v podkrušnohorském derby. Úřadujícího mistra momentálně dělí od poslední postupové příčky do předkola play-off propastných jedenáct bodů.

Žádosti Weissmanna, který se do Litvínova vrátil v létě, aby nahradil Miloslava Hořavu staršího, vedení klubu vyhovělo. "Samozřejmě, že je to kvůli neuspokojivým výsledkům a také určité frustraci, kterou v sobě má. Všichni totiž hodnotí momentální situaci v kontextu minulé sezony, kdy v klubu nebyl," uvedl Kysela. Zbytek realizačního týmu, tedy hlavní kouč Radim Rulík a Jiří Šlégr, jenž je zároveň i předsedou klubového představenstva, má přes kritickou situaci a řadu nepovedených výkonů důvěru.

Je nám líto, video expirovalo.
Z mistrovského Litvínova odešel asistent Weissmann

Podle bývalého útočníka se tým musí semknout a společně se dobrat k lepším výsledkům. "Ti hráči určitě nezapomněli hrát hokej, jen se možná malinko více klepou s ohledem na situaci, v níž jsme. Nevěří si. Je tam patrný ten strach hrát," myslí si Kysela. Připouští, že sehnat na trhu kvalitní posilu není jednoduché. "Přidala se nám k tomu spousta zraněných. Máme na marodce šest hráčů z útoku, kteří sezonu začínali v základní sestavě. Moc hráčů, které bychom mohli nabídnout na výměnu, nám nezůstalo," uvedl.

Generální manažer by mužstvo rád měl i nadále postavené na odchovancích a těch, kteří jeho dres hájí dlouhodobě. "Jsou hráči, u nichž si umím jen těžce představit, že bych je za někoho vyměnil. Uvedu například Viktora Hübla. Ale i v prvních dvou lajnách jsou hráči, které ten trend může potkat," doplnil litvínovský generální manažer. Vedení již tři týdny pracuje na možném posílení. Kysela by chtěl přivést výměnami jednoho obránce i útočníka a posílit tým příchodem ještě dalšího útočníka navíc.

Robert Kysela
zdroj: ČTK autor: Libor Zavoral

"Je těžké říci, kdy se něco podaří. Zatím se nám nepodařilo se na nějaké výměně shodnout a dohodnout. Není to jednoduché. A zase nechceme ztratit hlavu a jen dělat výměnu pro výměnu. Potřebujeme pokud možno kvalitu, aby ten hráč zvedl hru našich nejúdernějších formací. Připouštím však, že ani třetí a čtvrtá lajna nám nefungují," uvědomuje si Kysela. "Každý se bojí té baráže jak čert kříže a každý ví, jak naposledy dopadla. Takže nelze čekat, že nám ostatní budou chtít nějak moc pomáhat," dodává.

Litvínov se snaží alespoň o částečné oživení či dočasné posílení, aby se mužstvo nastartovalo a zvedlo. Poptávalo se podle Kysely i po zahraničních hráčích. "Ale na trhu je v rozběhnuté sezoně tak leda hráč, jehož někde vyhodí," řekl. Před sezonou přitom cestou zahraničních posil Verva jít nechtěla. "Chtěli jsme zapojit mladé hráče, o nichž jsme si mysleli, že by tu situaci mohli zvládnout, ale zatím se nám to nedaří," konstatoval Kysela.

Jako sci-fi se jeví varianta možného návratu k aktivní kariéře u lídra mistrovského celku Martina Ručinského. A týmu nejspíše nijak nepomůže ani další strůjce překvapivého titulu trenér Miloslav Hořava. "Martin je momentálně v Americe a myslím, že určitě nehrozí, že bychom ho přemluvili k návratu na led. S Milošem jsem mluvil několikrát v průběhu sezony, ale tento rok absolvuje cyklus kempů ve Švédsku, má tam ještě na dva až tři kempy jet, co já vím. Myslím, že ani tato možnost není na pořadu dne," popsal Kysela.

Reálně prý věděl, jak moc bude sezona těžká. A že obhájit výsledky té minulé bude z mnoha důvodů nad síly týmu. "Ale nečekal jsem, že budeme čtrnáctí. Věřil jsem, že kádr je na boj o desáté místo. Určitě vidím to nebezpečí barážových pozic. Nejsem blázen, abych to neviděl. Myslím, že mužstvo na to má a předkolo se pořád může povést, ale nějaký impulz do toho musíme přinést. Bude to těžší a těžší," uzavřel Kysela.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články