Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Hradec s uzdraveným Kacetlem porazil Zlín 2:1

Hradec Králové - Hokejisté Hradce Králové porazili v 10. kole extraligy Zlín 2:1 a po dvou zápasech se opět radovali z vítězství. Zlín naopak prohrál potřetí za sebou, na východě Čech mu k bodovému zisku nepomohla ani výrazná převaha ve třetí třetině.

Do hradecké branky se vrátila uzdravená jednička Kacetl, veterán Svoboda se opět přesunul na pozici dvojky. Hosté jsou blízko dna tabulky, ale na jejich bodový zisk má vedle nedobré hry vliv také fakt, že v domácím prostředí nemohl kvůli havárii na stadionu odehrát dva duely.

Lepší vstup do zápasu měli domácí. Hned v první minutě se do rychlé kombinace pustili Červený s Knotkem, ale střelu druhého chytil gólman Kašík rychle vystrčeným betonem.

První hradecká řada byla v úvodních minutách ze všech nejnebezpečnější, což se potvrdilo už v 5. minutě. Centr Knotek vyjel od pravého mantinelu a jeho střelu šikovně dorazil Červený. Zbytek první třetiny se hrál nepřesný hokej, ani jeden tým neměl větší šance.

Ve druhé části byl Hradec lepší. Druhou branku mohl vstřelit nejproduktivnější hráč Mountfieldu Bednář, jenže v obrovské šanci ho zastavil Kašík. Jeho zákrok musel posvětit i videorozhodčí, protože nebylo jasné, zda lapačkou nezakročil až za brankovou čárou.

Přesto se Hradec propracoval do dvoubrankového náskoku. Ve 26. minutě mu k tomu pomohli hosté. Nejprve byl za vysokou hůl vyloučen Čachotský a ještě při hradecké výhodě hráli hosté v šesti. Proto dostali druhý trest a Východočeši možnost dvouminutové přesilovky pět na tři. Převaha o dva muže trvala jen 27 sekund, pak Bednář perfektně přihrál a Kanaďan Courchaine prostřelil Kašíka.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Hradec Králové - Zlín

Hosté se do příležitostí příliš nedostávali. Brzdila je také disciplinovaná hra Východočechů, první vyloučený domácí hráč šel na trestnou lavici až ve 35. minutě. V oslabení poté dokonce mohli hosté inkasovat, ale Dej Kašíka nepřelstil. Navíc Zlín nebyl příliš šikovný, například přečíslení tří proti jednomu pokazil postavením mimo hru. V největší možnosti poté proti dotírajícímu Sýkorovi zasáhl Kacetl.

Ve třetí třetině pokračoval podobný průběh, týmy se příliš nedostávaly k zakončení. Hradec se snažil nepříjemnou obranou udržet vedení. Dlouho se mu to dařilo, i když Zlín zvyšoval tlak na jeho defenzivu. Vyplatilo se mu to až v 52. minutě, kdy od modré čáry prostřelil Kacetla Říčka. Zásah ještě umocnil hostující nápor, ale domácí se drželi obětavostí i trenérovým tahem, který se snažil tlak utlumit i oddechovým časem.

Mountfield Hradec Králové - PSG Zlín 2:1 (1:0, 1:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 5. Červený (T. Knotek, J. Kudrna), 27. Courchaine (Bednář, K. Pilař) - 52. Říčka (Okál). Rozhodčí: Šindler, Úlehla - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 1:5. Využití: 1:0. Diváci: 4532.

Hradec Králové: Kacetl - Pláněk, Vydarený, K. Pilař, Čáp, Dietz, Vašíček, Hronek - J. Kudrna, T. Knotek, Červený - Bednář, Ihnacak, Courchaine - Köhler, Kukumberg, Dej - Troliga, Tvrdík, Kopta. Trenéři: Draisaitl a T. Martinec.

Zlín: Kašík - A. Holík, O. Horák, Matějíček, Žižka, Kotvan, Řezníček - T. Sýkora, Cibák, Kubiš - Ondráček, P. Holík, Veselý - Čachotský, Roman Vlach, Říčka - Okál, Popelka, Sedláček. Trenéři: Rost. Vlach, Jurík a Hrazdira.

Peter Draisaitl (Hradec Králové): "Jsou to vydřené a hlavně velmi důležité body. Dvakrát jsme prohráli a bylo vidět, že hokejky nejsou úplně klidné a hlavy nejsou čisté, aby dělaly správná rozhodnutí. Moc nám nepomohlo ani vedení. Jakmile na nás začal Zlín tlačit, bylo vidět, že ještě nejsme stabilní a že nám v takových situacích chybí důležití hráči. Na velkou ofenzivu to nebylo. Klukům patří kompliment, že našli cestu, jak vydřít tři body."

Juraj Jurík (Zlín): "Ve druhé třetině jsme udělali hloupý faul a šli jsme do tří. Dostali jsme druhý gól a pak už to pro nás bylo těžké. Přesto jsme věřili, že s výsledkem můžeme něco udělat. To se naplnilo. Dali jsme gól, měli jsme o co hrát. V závěrečném tlaku jsme ale už neměli štěstí, abychom srovnali."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články