Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Francouz jde do KHL, na tři roky se upsal Čeljabinsku

Praha - Hokejový brankář Pavel Francouz po zisku extraligového titulu s Litvínovem odchází do Kontinentální ligy, kde podepsal tříletou smlouvu s Traktorem Čeljabinsk. "Jednání byla velmi přímočará a seriózní. Traktor je ambiciózní tým, kde bude mít Pavel garantovanou pozici jedničky. Má pomoci naplnit ambice postupu do play-off," uvedl hráčův agent Robert Spálenka.

Francouz patřil mezi klíčové hráče Litvínova při cestě za prvním mistrovským titulem v historii klubu. Čtyřiadvacetiletý plzeňský odchovanec ovládl brankářské statistiky v základní části i v play-off, kde měl jasně nejvyšší úspěšnost zákroků 95,30 procenta, nejnižší průměr obdržené branky na zápas (1,38) a čtyřikrát udržel čisté konto.

Za Litvínov chytal tři sezony, v nejvyšší soutěži působil také v mateřské Plzni a v Třinci. Navzdory výborné sezoně se kvůli velké konkurenci nedostal do nominace na domácí mistrovství světa.

Dres Čeljabinsku v uplynulém ročníku KHL oblékali čeští útočníci Jan Bulis a Martin Růžička. V základní části skončil Traktor sedmý ve Východní konferenci, v play-off vypadl v prvním kole s Novosibirskem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články