Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Začíná předkolo, Mladá Boleslav zažije premiéru v play-off

Praha – O dvě místa ve čtvrtfinále a možnost vyzvat dva nejlepší celky základní části se v následujících sedmi dnech utká čtveřice celků, které zakončily první část sezony na 7. – 10. místě. Na domácím ledě začne sérii předkola předloňský mistr z Plzně, který hostí nováčka ve vyřazovacích bojích Mladou Boleslav, přímý přenos můžete sledovat od 18:00 na ČT sport a našem webu. Vítkovice pak ve svém dočasném azylu v Porubě přivítají trápící se Pardubice. Obě série budou pokračovat na stejných místech hned ve čtvrtek druhými duely.

Radost hokejistů Mladé Boleslavi
zdroj: ČT24 autor: Milan Kammermayer

Plzeň po bronzu z roku 2012 a historicky prvním titulu skončila loni ve čtvrtfinále na štítě brněnské Komety. Nyní si znovu zkusí předkolo, do něhož musela naposledy před čtyřmi lety a vypadla s Litvínovem. A právě na něj by Indiáni narazili v případě postupu do čtvrtfinále. "Důležité je, že jsme v play-off. Až do konce jsme sahali po šestce, ale neměli jsme to ve svých rukou. Museli jsme být úspěšní a čekat na zaváhání Zlína. A to nepřišlo," řekl kouč Michal Straka.

O možném soupeři do předkola Západočeši nijak nespekulovali, přestože k tomu byl při hodně vyrovnaném postavení týmů na 7. až 10. místě v tabulce prostor. "Jediné, co jsme chtěli, bylo vyhnout se v předkole Vítkovicím, a to z důvodu únavného cestování. A je dobré, že začínáme doma," pochvaloval si Michal Straka, který bude kvůli operaci ramena postrádat klíčového hráče posledních kol a kapitána týmu Ondřeje Kratěnu.

Utkání Mladá Boleslav - Plzeň
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Mladá Boleslav až dosud končila všechny sezony mezi elitou v baráži, extraligové vyřazovací boje tak okusí poprvé v historii. "Těšíme se moc, pro Mladou Boleslav je to svátek, jsme na tu sérii hodně natěšení. Nemáme na sobě žádný tlak, že musíme. A budeme chtít odvést co nejlepší výkon," řekl trenér Marian Jelínek.

HC Plzeň (7.) - BK Mladá Boleslav

Vzájemné zápasy v sezoně: 6:1, 2:1, 6:1, 3:6.

Tip redakce ctsport.cz na postup: Plzeň (3:1 na zápasy)

Středočechy může hřát vědomí toho, že si stoprocentně zahrají mezi elitou i v příštím ročníku. Mají splněno, ale nehodlají podlehnout přílišnému uspokojení. "To se pak může snadno obrátit proti vám. Chceme, aby to byla taková ta nespokojená spokojenost, aby z toho nebyla nevýhoda, že bychom byli spokojení až příliš," vysvětlil Jelínek.

Plzeň, kde sám v minulosti působil, je podle něho favoritem. "My jsme u nich odehráli dvakrát velmi špatné utkání a dvakrát odjeli s debaklem 1:6. Musíme se přizpůsobit agresivní tvrdé hře, soupeře také poženou dopředu diváci. Jedním z klíčů těch utkání bude i to, že domácí mají nejlepší oslabení v lize, my zase nejsme špatní na přesilovkách, tak uvidíme, komu se bude v tomto ohledu dařit lépe," doplnil Jelínek.

Statistiky a zajímavosti:

Je nám líto, video expirovalo.
Ve středu odstartuje předkolo play-off hokejové extraligy

Vítkovice v azylu hostí formu hledající Pardubice

Ve vyřazovacích bojích se Vítkovice s Pardubicemi poměří po třech letech. Ale ani jednou ještě na Východočechy nešly v tak bídné aktuální formě, jakou svěřenci Miloše Říhy vykazují nyní. "Nějakých osm porážek v řadě, tohle vůbec nesmí přijít na mysl. Vím, že to zní jako fráze, ale je to tak - hraje se od nuly, je tu nová soutěž. Oba jsme na stejné startovní čáře. Celá ta čtveřice mužstev v předkole je neskutečně vyrovnaná, každý může porazit každého a znovu budou rozhodovat maličkosti a detaily," řekl vítkovický trenér Jakub Petr.

Utkání Vítkovice - Pardubice
zdroj: ČTK autor: Adolf Horsinka

Vítkovičtí kvůli Davis Cupu obě úvodní domácí utkání odehrají znovu v azylu zimního stadionu v Porubě, teprve pro případný pátý duel by se vrátili do obvyklé domácí arény. "Jsme rádi, že začínáme doma a máme výhodu domácího prostředí, které také může sehrát roli. V utkání proti Plzni byla i v Porubě parádní atmosféra a cítili jsme se tu dobře. Navíc věřím, že na play-off to bude ještě lepší," dodal Petr.

V Pardubicích chtěli především udělat hodně tlustou čáru za velmi nepovedeným závěrem, v němž kvůli osmi porážkám v řadě vypadli z první šestky. "A myslím, že se nám to podařilo, že je to vidět na hráčích, že teď začíná vše zase od nuly. Jsou si toho dobře vědomi. Už nikdo neřeší, co bylo v základní části. A v historii se i mnohokrát stalo, že tým, který třeba postoupil do play-off na poslední chvíli, tak to pak dotáhl nejdále," podotkl asistent trenéra Miloš Říha mladší.

Vítkovice Steel (8.) - HC Pardubice

Vzájemné zápasy v sezoně: 2:4, 3:2, 6:1, 2:0.

Tip redakce ctsport.cz na postup: Vítkovice (3:1 na zápasy)

Východočeši se nijak nezabývají tím, že za favorita jsou všeobecně považováni Ostravané. "Naopak by to mohlo být výhodou pro nás," myslí si Říha. "Důležitý pro celou sérii bude hned ten první zápas. My se potřebujeme odrazit. S Vítkovicemi jsme odehráli v sezoně čtyři zápasy, z toho tři byly už po tamní změně trenérů, takže už z toho lze něco číst. Důležité je, abychom dodrželi i na ledě to, co si řekneme před zápasem," doplnil Říha, který bude postrádat obránce Píšu s Čuttou, k dispozici nebude ani Pivko.

Statistiky a zajímavosti:

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články