Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Bednář po návratu do Edenu: Tady jsme doma

Praha - Hokejisté extraligové Slavie se po 27 měsících představili v soutěžním zápase ve stařičké hale v Edenu a návrat si užili i s vítěznou tečkou. Pražané pro zbytek sezony opustili moderní multifunkční O2 arenu a věří, že přesun do Vršovic, kde stále trénují, jim pomůže zachránit zatím nevydařenou sezonu, ve které je s největší pravděpodobností čeká baráž a boj o udržení v extralize.

Je nám líto, video expirovalo.
Bednář: Eden se s O2 arenou nedá srovnávat

"Na ledě jsme nechali všechno a zaslouženě vyhráli," řekl kapitán Jaroslav Bednář po výhře 5:2 nad Kometou Brno. Po dlouhé době šel z ledu s úsměvem, za což mohla i předcházející "děkovačka" před nadšenými fanoušky. "To se (s O2 arenou) nedá srovnávat. Sice nebylo plno, ale atmosféra byla skvělá. Získali jsme tři body a myslím, že se nemáme za co stydět," uvedl nejproduktivnější hráč Pražanů.

Slavia na stadionu, který byl otevřen v roce 1975, stále trénuje a do O2 areny se stěhuje jen na zápasy. I proto se v hale cítí jako doma. "Tohle je náš domovský stadion, tam (v O2 areně) jsme jen hostovali," podotkl Bednář, který doufá, že právě vršovické prostředí týmu v závěru sezony pomůže. "Stadion ale samozřejmě nedělá všechno. Uvidíme, jak budeme k zápasům přistupovat," řekl.

Na duel proti Kometě přišlo 3120 diváků, což je podobný počet, jako chodil běžně do O2 areny. Zatímco multifunkční aréna má ale kapacitu přes 16 tisíc diváků, Eden jen lehce přes pět tisíc. "Když přijde do O2 tři čtyři tisíce fanoušků, tak se to tam ztratí. Tady v té plechovce je atmosféra s dvěma tisíci neskutečná," podotkl Bednář.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články