Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Třinec si v atraktivním utkání poradil se Spartou a překonal rekord

Třinec Třinečtí hokejisté se v dramatickém utkání se Spartou probojovali k výhře 5:4, a vytvořili tak nový rekord extraligy. Zvítězili totiž potřinácté v řadě. Dlouho se sice zdálo, že Sparta proti Třinci znovu v sezoně nepřipustí porážku a vedla již 3:0, Oceláři však čtyřmi góly během třinácti minut vývoj zápasu otočili. Pražané sice ještě v koncovce srovnali, o tříbodovém zisku domácích však rozhodl Vladimír Dravecký.

Utkání Třinec - Sparta
zdroj: ČTK autor: Adolf Horsinka

Hosté povzbuzeni vysokou páteční výhrou nad Litvínovem skvěle začali. V přesilové hře prokázal ve druhé minutě přehled a šikovné ruce Hlinka, po jehož krásné přihrávce zakončoval Réway do prázdné branky. Brzký gól se projevil i na herní pohodě obou týmů. Třinci nelze upřít snaha, ale první polovina zápasu byla nebezpečnější pražská Sparta.

Jenže Kumstátovi se nepovedlo usměrnit zblízka puk mezi Hrubcovy betony a dvojice RéwayHlinka překombinovala brejk dva na jednoho. Domácí přesto mohli srovnat, ale tečovaná střela obránce Noska skončila na tyči. Hostující Polášek ještě při střele do poloodkryté branky trefil přemísťujícího se třineckého gólmana, ale nemuselo ho to mrzet, protože o chvíli později Sparta během 23 sekund dvakrát udeřila.

Nejdříve střelu Procházky zblokoval Doudera nešťastně zpátky na hůl sparťanského mladíka, který už měl snadnou práci dopravit puk do branky. A zaskočené domácí hokejisty a obecenstvo zmrazil zblízka druhým gólem Réway. Třinečtí trenéři si vzali oddechový čas. Oceláře dostaly do hry až dlouhé početní výhody pět na tři, které měli mezi 35. až 42. minutou k dispozici tři (113, 46 a 83 sekund).

Poprvé i s tečí sparťanského obránce Poláška rozjásal tribuny Adamský a na startu závěrečné třetiny skóroval už ve zkrácené přesilovce z předbrankového prostoru Kreps. I Oceláři ukázali, že umí dávat slepené branky. O 36 sekund později vyrovnal ranou do horního růžku Adamský. Euforii a obrat korunovali domácí v další početní výhodě, kterou Pražané soupeři nabídli za příliš mnoho hráčů na ledě. Kleslovu střelu od modré tečoval Orsava.

I hosté měli možnost dlouhé dvojnásobné přesilovky (75 sekund), kterou využil obránce Polášek. Vítězný gól vstřelil Dravecký, který právě Oceláře poslal před čtvrtým gólem Pražanů svým faulem do tří. Na konečném výsledku už nic nezměnil ani závěrečný nápor hostí.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy z utkání Třinec - Sparta

HC Oceláři Třinec - HC Sparta Praha 5:4 (0:1, 1:2, 4:1)

Branky a nahrávky: 35. Adamský (D. Nosek, Plíhal), 42. Kreps (Orsava, Klesla), 42. Adamský (Dravecký, Hrabal), 48. Orsava (Klesla, Hrabal), 57. Dravecký (Polanský) - 2. Réway (J. Hlinka), 30. M. Procházka (Barinka), 30. Réway (Klimek), 53. Polášek (Réway, J. Hlinka). Rozhodčí: Hejduk, Hribik - Gebaurer, Lederer. Vyloučení: 7:13, navíc Polanský a Dravecký (oba Třinec) oba 10 min. Využití: 3:2. Diváci: 5 200 (vyprodáno).

Třinec: Hrubec - Hrabal, Klesla, Galvas, Linhart, D. Nosek, M. Doudera, Foltýn - Jašek, Kreps, Orsava - Dravecký, Polanský, Adamský - Matuš, Plíhal, Rákos - Cienciala, M. Růžička, Chmielewski. Trenéři: Kalous a Varaďa.
Sparta: F. Novotný - Eminger, Polášek, Ďaloga, J. Mikuš, Švrček, Barinka - Réway, J. Hlinka, Klimek - Kumstát, Černoch, Rolinek - Forman, Buchtele, Sabolič - M. Procházka, Volek, Dvořáček. Trenéři: Jandač a Moták.

Václav Varaďa (Třinec): "Půl zápasu jsme tahali za kratší konec a jsme nesmírně rádi, že to naši hráči za relativně rozhodnutého stavu 0:3 nevypustili a že bojovali až do konce. Přesilovky byly na obou stranách, my jsme se v nich byli schopni dostat se zpět do zápasu. Zápas měl dnes všechny atributy play off utkání. Vyhrocené osobní souboje, šance na obou stranách, krásné i šťastné góly. Oceňuji, že to kluci nevzdali. Obrat je o to cennější, že se povedl v utkání proti Spartě."
Zdeněk Moták (Sparta Praha): "Dobře jsme začali, první a začátek druhé jsme hráli výborně. Vedli jsme 3:0 a mohli jsme ještě zvýšit náskok na 4:0 nebo 4:1. Místo toho přišla naše vyloučení a to to byl problém. Zápas neprobíhal moc ve hře pět na pět, ale pořád byla nějaká oslabení a přesilovky. Pozitivní je, že jsme ještě v závěru dokázali reagovat na obrat soupeře srovnáním na 4:4, ale na pátý gól se nám to už bohužel nepovedlo." 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články