Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Slavia se zmítá ve výsledkové krizi, změny zatím nepřijdou

Praha - Krize hokejistů předposlední Slavie se prohlubuje a hráči nevědí, jak z ní ven. V dohrávce 25. kola prohráli s Kometou Brno 4:6, přestože vedli po první třetině 4:2, a zůstávají předposlední. Zápas ztratili nevydařenou pětiminutovkou v závěru druhé třetiny. Po pěti zápasech bez bodu při skóre 12:31 příznivci stále více volají po odvolání od počátku neoblíbeného trenéra Ladislava Lubiny. Majitel a výkonný ředitel klubu Vladimír Pitter podle svých slov situaci analyzuje, žádné rozhodnutí zatím neučinil. Podle informací iDNES.cz už ale klub jedná s Milošem Říhou.

Ladislav Lubina
zdroj: ČT24 autor: David Taneček

"Kdo mě zná, tak ví, že žádné věci nevzdávám. Co bude, to se uvidí," řekl Lubina. Sám je přesvědčen, že už je nutný zásah v podobě hráčských změn. Je mu jasné, že jeho pozice u fanoušků není pro klub příjemná, ale sám se s ní vyrovnává. "Neříkám, že je mi to nějak příjemné, ale zvykl jsem si na to. Nijak mě to nerozptyluje. Vím, že to není příjemné ani pro mě ani pro klub, ale musím s tím žít," doplnil.

Vladimír Pitter: "Aktuální výsledky mě určitě nenechávají klidným, celou situaci analyzuji. Nejsem zastáncem unáhlených závěrů, proto si nechávám nějaký čas na rozhodnutí, co a jak dále."

I tým vnímá, že se o Lubinově pozici v poslední době mluví. "I když to tak není vidět, tak my se ho snažíme podržet, ale bohužel šestkou ho asi nepodržíme," prohlásil útočník Tomáš Divíšek. Další zkušený forvard Tomáš Vlasák je přesvědčený, že mužstvo musí najít cestu z krize samo. "My hrajeme v první řadě za Slavii, za sebe a nikdo nechce, aby se hrálo takhle. Je to zoufalý. Musíme si pomoct sami, protože to nikdo za nás neuhraje," prohlásil Vlasák.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Slavia - Brno

Slavia dvakrát za sebou dokázala vstřelit čtyři branky a vedla po první třetině o dva góly, ale v obou případech selhala. "Otočíme to v první třetině, upozorňujeme se na to, že to nesmíme dopustit, a přijde to znova. Je to bezmoc," nechápal Vlasák. "Přijde čtyřminutový kolaps a pak jsme v takové křeči, že nejde zareagovat. Nejhorší je, že jsem něco takového za celou kariéru nezažil a nevím, co s tím," doplnil trojnásobný mistr světa.

Divíšek také marně hledal příčinu, proč Slavia padá stále do většího zmaru. "Neudržíme celý zápas, co máme od trenéra dané. Dostáváme takové dardy. Nerozumím tomu. Vedeme 4:2, řekl bych, že si můžeme diktovat tempo, přesto jdeme do kabiny za stavu 4:5. To je hrozný," uvedl Divíšek. "Když nám soupeř odskočí, padáme strašně na mysli. Můžeme to zlomit jen dřinou."

Na základě Pitterova vyjádření lze předpokládat, že do blížící se reprezentační přestávky na Slavii k zásadním změnám nedojde. Přesto se už ale o možné změně na střídačce jedná a Pražané oslovili Miloše Říhu, který je poté, co v závěru předešlé sezony předčasně skončil v Omsku, bez angažmá. Říha by prý mohl tým vést i s Lubinou, se kterým se potkali v Pardubicích.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články