Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Litvínov v závěru srovnal a nakonec na nájezdy přehrál Plzeň

Plzeň - Předloňští mistři z Plzně sice sahali po třech bodech, jenže 74 vteřin před koncem jejich naděje zhatila rána Františka Lukeše, jenž pro Litvínov vybojoval prodloužení. Žlutočerní nakonec získali dva body, o jejich výhře v samostatných nájezdech rozhodl Robin Hanzl.

Radost Františka Lukeše
zdroj: ČTK autor: Pavel Němeček

Po slavnostním úvodu, při němž klubový šéf Martin Straka a Jaroslav Špaček rozšířili počet těch, kteří mají v Plzni pod stropem haly vyvěšený svůj dres, na sedm, začal hodně tuhý boj o extraligové body. Litvínov měl brzy k dispozici přesilovku, Piroš v ní ale proti Machovskému pálil pouze do lapačky. Vniveč přišla i početní výhoda domácích, ale v končící 14. minutě se prosmýkl zadními řadami Severočechů Kubalík a s trochou štěstí překonal Francouze. Asistenci si připsal i brankář Machovský. V další přesilovce Plzně zakončoval těsně mimo Balej.

Hosté si i ve druhé třetině často vypomáhali fauly, na konci 27. minuty jim to ale paradoxně vyneslo vyrovnání. Veterán Ručinský se sice ocitl u podélného hrazení zcela sám v útočném pásmu, proti bohorovně bránícím domácím se pokusil protlačit k bráně a byl z toho nádherný gól na 1:1. Po polovině utkání vychytal Francouz přesilovkou možnost Tomáše Sýkory. Mezi hříšníky se pak zapsal ve 31. minutě i Sklenička, ten ale mohl zpět do hry nedobrovolně o něco dříve. Simon sice svou šanci neproměnil, ale poté dostal nabito mezi kruhy obránce Mozík a s přehledem vrátil vedení na stranu Indiánů.


Lukeše na druhé straně vychytal Machovský a udržel těsné vedení na straně domácích i do třetího dějství. Plzeňský gólman se v něm vyznamenal proti Majdanovi, na začátku 54. minuty pak nabídl Vervě šanci na vyrovnání faulující Lev, Machovský byl ovšem znovu připravený a počet hráčů na ledě následně vyrovnal zbytečným útočným faulem Jánský.

Jenže 114 sekund před vypršením základní hrací doby se provinil proti pravidlům Tomáš Sýkora, Litvínov sáhl k power play a po 40 vteřinách vyrovnal úspěšně dorážející Lukeš. Prodloužení rozhodující trefu nepřineslo a došlo na nájezdy. Pletka otevřel skóre chytře mezi betony, jenže pak už se prosadili pouze litvínovští Hübl s Hanzlem. 

HC Škoda Plzeň - HC Verva Litvínov 2:3 po sam. nájezdech (1:0, 1:1, 0:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 14. Kubalík (Michel, Machovský), 33. Mozík (Balej, Pletka) - 27. Ručinský (Hanzl), 59. Lukeš (Ručinský), rozhodující sam. nájezd Hanzl. Rozhodčí: Pavlovič, Souček - Pešek, Jelínek. Vyloučení: 6:8, navíc Trávníček (Litvínov) 10 min. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 7 908.

Plzeň: Machovský - Kadlec, Pulpán, Mozík, Jeřábek, Kubka, Moravčík - Kratěna, Simon, Pletka - Balej, Lev, Beran - M. Dvořák, T. Sýkora, J. Sýkora - Schleiss, Michel, Kubalík. Trenéři: Razým, Michal Straka a Špaček.
Litvínov: Francouz - Gula, Kubát, Sklenička, Zeman, Pavelka, Chaloupka - Jánský, Hübl, Lukeš - Martynek, Hanzl, Ručinský - Majdan, Piroš, Trávníček - Písařík, Šrámek, Jurčík. Trenéři: Rulík a M. Hořava st.

Milan Razým (Plzeň): "Přestože jsme dvakrát vedli, nedokázali jsme to utkání dotáhnout do vítězného konce, byť nám k tomu chybělo velmi málo. O výsledku se hodně rozhodovalo ve druhé třetině, kdy jsme měli čtyři přesilovky. Vstřelili jsme tam jen jednu branku a naopak při vlastní přesilovce ještě sami inkasovali, takže se nám nepodařilo doskočit soupeři na větší rozdíl. V závěru soupeř šťastně vyrovnal a v penaltách je Litvínov velmi silný. My jsme zklamaní, že jsme nezískali tři body."
Radim Rulík (
Litvínov): "Myslím, že jsme nezačali úplně špatně, ale chtěli jsme neinkasovat v první třetině, což se nám nepodařilo. Udělali jsme tam chybu ve středním pásmu a domácí se dostali do vedení. Myslím, že o tom zápase rozhodla hodně ta druhá třetina, protože tam jsme měli sérii vyloučení a hráli hodně v oslabení. Tam kdybychom inkasovali více než jednu branku, měli bychom to těžké. Bylo to ale jen 2:1 po dvou třetinách a v té třetí jsme měli těžké se dostat do útočného pásma, neboť Plzeň dobře hlídala to střední. V závěru jsme byli šťastnější při power play, v penaltách je to pro oba stejné, dnes se to přiklonilo na naši stranu."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články