Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Slavia, Brno, Litvínov a Plzeň vyhrály v generálce na extraligu

Praha - Hokejisté pražské Slavie zvítězili v souboji dvou extraligových týmů v generálce na nový ročník v Karlových Varech 1:0. Naopak přestřelka se odehrála v Brně, kde Kometa porazila Nitru 9:4. Litvínov doma zdolal účastníka mezinárodní ligy EBEL Znojmo 4:1 a Plzeň vyhrála stejným poměrem nad prvoligovým Kladnem.

Slavia - Karlovy Vary
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Jedinou branku v Karlových Varech vstřelil v 31. minutě v přesilovce Vlasák. Domácího gólmana Furcha nepřekonali. Slavia vyhrála devátý z jedenácti přípravných zápasů. Karlovy Vary mají bilanci pěti výher a pěti porážek. Na kanonádě Komety se před 5 037 diváky podíleli dvěma trefami Vojtěch Němec a Petr Ton. Úřadující vicemistr si v deseti zápasech v přípravě připsal osm výher, jednu remízu a jednu porážku.

Litvínov proti Znojmu třikrát skóroval v přesilových hrách, hosté naproti tomu třikrát pálili do brankové konstrukce, ale gólově zareagovali jen na úvodní trefu domácích. Litvínov sehrál celkem jedenáct přípravných utkání - šest vyhrál, v jednom remizoval a čtyři prohrál. "Litvínov poměrně dobře zavřel střední pásmo, ale kdybychom dali nějaké góly z přesilovek - což se domácím podařilo - bylo by to vyrovnanější," zhodnotil duel hostující útočník Pavel Rosa, litvínovský odchovanec.

V dresu Severočechů opět nastoupili veteráni Martin Ručinský a Jiří Šlégr a připsali si po asistenci. Zatímco Šlégr dal již najevo úmysl pokračovat v kariéře, Ručinský o tom po utkání mluvit nechtěl. "Dám vědět příští týden," odvětil novinářům. I pro Znojmo byl duel generálkou na vstup do další sezony EBEL.

V Plzni na vedoucí branku Lva odpověděl z trestného střílení Rudovský, ale ve 34. minutě vrátil Škodě vedení Simon a v závěrečné části pojistili vítězství Beran a Michel. Plzeň zakončila přípravu s bilancí šesti výher a sedmi porážek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články