Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Litvínov v důležitém souboji porazil Karlovy Vary

Litvínov - Hokejisté Litvínova zdolali Karlovy Vary 2:1 a upevnili si postavení v desítce pro play-off. Verva doma bodovala popatnácté za sebou a má na devátém místě před jedenáctou Slavií náskok už pěti bodů. Karlovy Vary vyšly popáté za sebou naprázdno a na 12. pozici ztrácejí na desátý Liberec už osm bodů.

Hokejisté Litvínova při děkovačce
zdroj: ČTK autor: Libor Zavoral

Otevřít skóre mohl po pár vteřinách hostující Zaťovič, ale neuspěl. Radoval se naopak po 38 odehraných vteřinách Jánský, který dostal krásný pas do jízdy od Lukeše a s přehledem zamířil pod horní tyč Závorkovy branky. V šesté minutě tečoval nebezpečně před Francouzem Pohl, ale puk skončil těsně vedle. A tak se opět radovali domácí, když se v osmé minutě prosadil z levého křídla Jakub Černý.

V polovině úvodní části si Litvínov zahrál 103 vteřin početní výhodu pěti proti třem, ale Lukeš trefil pouze horní tyč a jeho druhá střela skončila po Závorkově zákroku těsně vedle levé tyčky.

Úvod druhé třetiny byl stejně rušný jako v první třetině. Úvodní vteřiny patřily Energii, ale Pohl v dobré šanci neuspěl. V 25. minutě se z obranné třetiny prokličkoval až do zakončení Lukeš, ale jeho střelu Závorka v pohodě kryl.

V polovině utkání nahodil puk na Stříteský, Trávníček jej tečoval, ale na Závorku si nepřišel. V 33. minutě se prosadili hosté. V přesilové hře vystřelil od modré čáry Drtina a puk skončil za Francouzem.

V úvodu třetího dějství se řítil na Francouze Vlach, ale domácí brankář si s jeho pokusem poradil. V 46. minutě vypálil hned po buly Ručinský, na Závorku ale nevyzrál. Další litvínovskou šanci měl na hokejce Martynek, kterému naservíroval puk do střelecké pozice Ručinský. Hosté se v závěru snažili o vyrovnání, ale jedinou šanci měl Zatovič, který bekhendovou střelou Francouze nepřekonal.

HC Verva Litvínov - HC Energie Karlovy Vary 2:1 (2:0, 0:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 1. Jánský (Lukeš), 8. J. Černý (Trávníček) - 33. J. Drtina (Dresler, Pohl). Rozhodčí: Pešina, Mikula - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 6:5. Využití: 0:1. Diváci: 4849.

Litvínov: Francouz - Pavlík, Šlégr, Stříteský, Chaloupka, Gula, Kousalík - Jánský, Hübl, Lukeš - Martynek, Hanzl, Ručinský - J. Černý, Piroš, Trávníček - Majdan, Válek, Jurčík. Trenéři: Rulík a M. Hořava st.

Karlovy Vary: Závorka - Rýgl, Bičánek, Šmach, J. Drtina, Dresler, Gulaši - Pohl, Balán, Zaťovič - Micka, Roman Vlach, Kytnár - Zucker, Vachovec, R. Dlouhý - V. Tomeček, R. Hruška, Koblasa. Trenéři: Mlejnek, Kverka st. a Kněžický.

Radim Rulík (Litvínov): "Utkání rozhodla první třetina. Karlovy Vary začaly forčekingem, napadaly nás, nepamatuju si, že by takto hrály poslední utkání. Jak se říká, vlétli na nás, ale nevyplatilo se jim to, dvakrát jsme jim ujeli a šli do vedení. S tím určitě nepočítali a pro nás to byl výborný úvod do utkání. Ve druhé třetině jsme vypadli z role, ale Vary z přesilových her nedokázaly naštěstí vyrovnat. Třetí třetinu jsme sehráli lépe než druhou a šli jsme za vítězstvím. Výborně nám zachytal brankář Francouz. Vítězství jsme ubojovali a to jsme v tuto chvíli nejvíce potřebovali. Dnes nezáleželo na předvedené hře, ale důležitý je zisk tří bodů."

Karel Mlejnek (Karlovy Vary): "Dnešní utkání ovlivnil náš vstup do zápasu. Nepokryli jsme dvě brejkové situace a soupeř je dokázal potrestat a šel do vedení. Od druhé třetiny jsme byli vyrovnaným soupeřem. Pomohly nám k tomu přesilové hry, bohužel jsme z nich dali pouze jednu branku. Snažili jsme se, ale vyrovnat se nám nepodařilo. Je to škoda, ale nedá se nic dělat, takový je hokej a gratuluji soupeři k vítězství."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy