Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Málkovi debut ve Spartě pořádně zhořkl. Inkasoval třikrát za deset minut

Třinec - Na první zápas v dresu Sparty nebude gólman Roman Málek vzpomínat v nejlepším. Šestatřicetiletý brankář dostal v Třinci během úvodní desetiminutovky tři góly a se svým týmem nakonec musel skousnout prohru 4:5, o kterou se třináct vteřin před koncem postaral Martin Adamský.

Roman Málek
zdroj: ČTK autor: Ladislav Adámek

Mistr extraligy z roku 2003 se Slavií debutoval v bráně jejího největšího rivala na horkém třineckém ledě a už po třech minutách kapituloval. Když hosté v polovině první části prohrávali 0:3, nebylo mu nejlíp. "Kdyby mě na začátku něco trefilo, mohlo to být lepší. Mrzí mě třetí gól. Tam to Růžičkovi sjelo, myslel jsem, že to jde přímo do mě, jenže mu to sjelo z hokejky pod lapačku," řekl brankář týmu z pražských Holešovic.

Málek se mezi tyče postavil poprvé od 24. listopadu, kdy ještě s Vítkovicemi prohrál 2:5 v Liberci. Ostrý zápas nechytal přes dva měsíce. "Bylo to docela dlouhé. O to to bylo těžší, ale cítil jsem se docela v pohodě. Dozvěděl jsem se to v sobotu po tréninku a musím říct, že jsem se těšil, i když jsem věděl, že to bude těžký zápas," řekl Málek.

Jeho předtucha se vyplnila. Po drtivém úvodu se Sparta zmátořila v posledním dějství a dorovnala třígólové manko. Třináct vteřin před koncem ji ale překvapivým výpadem srazil Adamský, který zakončil Růžičkův průnik. "Já spíš myslel, že to bude Růža nastřelovat na mě, abych to někam vyrazil. Hodil tam žábu Adamskému přímo na hokejku. A ten má fazonu, dvakrát mu to tam dneska zase spadlo," prohlásil sparťanský gólman.

Sparta podruhé v sezoně v Třinci neuspěla. "Po tom vyrovnání na 4:4 jsem věřil, že to už uděláme. Že to pak uhrajeme třeba na penalty. Tohle byla studená sprcha," dodal Málek.

Třinec znovu urval utkání v úplném závěru. V pátek otočil v poslední desetiminutovce třemi góly souboj s Chomutovem, proti Spartě udeřil ještě později. "Přesvědčili jsme se, že se musí hrát šedesát minut. Jsem moc rád, že nám to v závěru vyšlo. Vést tři nula a prohrát ještě, to by nebylo nic pěkného," řekl Adamský, nejlepší třinecký střelec, který nebyl daleko od hattricku. Za stavu 4:3 ale trefil tyčku.

Martin Adamský (Třinec):"Už jsem zvedal ruce nad hlavu. A naneštěstí jsme z protiútoku dostali gól. Ale říkal jsem si, že furt musíme hrát naplno a do konce. Přišlo mi, že Sparta byla v první třetině ještě ve vlaku, měli jsme lepší pohyb. Ale pak ukázala svou kvalitu, takže si té výhry nesmírně ceníme."

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Třinec - Sparta Praha
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články