Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Liberec vyhrál na Kladně a drží se o dva body za desítkou

Kladno - Hokejisté Liberce vyhráli v 45. kole extraligy na ledě předposledního Kladna 4:2 a drží se o dva body za desítkou pro play-off. Bílí Tygři ještě v 52. minutě prohrávali 1:2, ale díky brankám Tomáše Voráčka a Jakuba Valského výsledek otočili a v power play se ještě podruhé v utkání trefil Petr Nedvěd. Naplno tak bodovali poprvé po pěti duelech, Rytíři po prohře ztrácí na dvanácté Karlovy Vary už 17 bodů.

Kladno - Liberec
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

"Měl jsem před zápasem menší zdravotní problémy a až po rozbruslení jsem se rozhodl, že nastoupím. Kdyby nebyl Liberec v pozici, ve které se nyní nachází, tak bych nehrál. Ale věřím, že můj zdravotní stav se zlepší a v úterý již to bude dobré," prohlásil Nedvěd. Člen českého týmu pro olympiádu v Soči si připsal v utkání navíc ještě asistenci.

Úvodní část hry byla oboustranně velice opatrná, nikdo nechtěl udělat zbytečnou chybu. Jediným okamžikem, kdy se fanoušci nenudili, byla 12. minuta. Střet mezi domácím Dragounem a hostujícím Výtiskem skončil vyražením ochranného plexiskla. Po dvanáctiminutové pauze mohlo utkání pokračovat.

Na začátku druhé části byl vyloučen domácí Zagrapan a početní výhodu Liberec využil. Fillipi si udělal z domácích slalomové tyče a před gólmanem Cikánkem ideálně předložil puk Nedvědovi, který se z půl metru nemohl do odkryté svatyně mýlit. "Tomáš Filippi si zaslouží především plné absolutorium. Já měl hodně snadnou úlohu," uvedl Nedvěd.

Inkasovaný gól Kladnem otřásl, ale naštěstí pro domácí nepřišla druhá rána. Kapitán Rytířů Patera mohl srovnat rovněž při početní výhodě, ale minul. Přesto do kabin se šlo za nerozhodného stavu. Při dalším vyloučení hostů totiž liberecká obrana zapomněla na Zagrapana, který si s nahrávkou Černoška poradil excelentně.

Vyrovnaný průběh mělo i závěrečné dějství. Kladno se dostalo do vedení ve vlastním oslabení, kdy Čuttovu chybu potrestal Lukáč. Ale z vedení se Rytíři radovali jen tři minuty. Hosté přidali na aktivitě a výsledkem byla gólová rána obránce Voráčka z mezikruží. Za další necelé čtyři minuty se gólově prosadil i exkladenský Valský v přesilové hře.

"Určitě to byla pro mě jiná branka než proti jakémukoli jinému týmu. Věřil jsem, že zápas otočíme, i když jsme dostali gól na 1:2 při naší přesilovce. Ale oba inkasované góly vyplynuly z našich chyb, ne z tlaku domácích," řekl Valský, který zamířil z Kladna do Liberce před sezonou.

Definitivní podobu výsledku dal při power play Kladna 16 sekund před koncem Nedvěd. "Utkání bohužel rozhodly opět naše zbytečné chyby. Dostali jsme se v poslední třetině do vedení 2:1, ale nedokázali využít další šance. Je to stále o jednom. Neumíme dávat góly, proto nemůžeme vyhrávat," řekl asistent trenéra Kladna Josef Zajíc. Rytíři prohráli 14 z posledních 18 zápasů. 

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Kladno - Liberec

Rytíři Kladno - Bílí Tygři Liberec 2:4 (0:0, 1:1, 1:3)

Branky a nahrávky: 34. Zagrapan (Černošek), 49. Lukáč - 21. Nedvěd (Filippi), 52. Voráček (Gřegořek, Valský), 56. Valský (Nedvěd, Hunkes), 60. Nedvěd. Rozhodčí: Turčan, Mikula - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 2 310.

Kladno: Cikánek - David Růžička, T. Kaberle, Černošek, Doudera, Majeský, P. Hořava, Gutwald - Bajaruns, Dragoun, Zagrapan - Tenkrát, Patera, Bílek - Rudovský, Lukáč, Eberle - Šilhavý, Havlíček, Kuchler. Trenéři: Čelanský, Neliba a Zajíc.

Liberec: Lašák - Hunkes, Vitásek, Gřegořek, Výtisk, Čutta, Čakajík, Voráček - T. Urban, P. Nedvěd, Vampola - Bárta, Bulík, Víšek - Valský, Filippi, J. Vlach - Bulíř. Trenéři: Hynek a M. Černý.

Josef Zajíc (trenér Kladna): "Utkání bohužel rozhodly opět naše zbytečné chyby. Dostali jsme se v poslední třetině do vedení 2:1, ale nedokázali využít další šance. Je to stále o jednom. Neumíme dávat góly, proto nemůžeme vyhrávat."

Milan Černý (trenér Liberce): "Sehráli jsme slušně první polovinu zápasu, dostali se do vedení, ale potom Kladno působilo lepším dojmem. Když jsme ve třetí třetině inkasovali při početní výhodě, nevypadalo to s námi dobře. Musím však hráče pochválit, že se psychicky nesesypali, dokázali zápas otočit a vezeme si z Kladna velice cenné tři body."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy