Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Pohl nastřílel druhý hattrick v řadě, Vary v Pardubicích zvítězily 4:1

Pardubice - Karlovy Vary potřetí v řadě naplno bodovaly, když si na východu Čech zajistily vítězství 4:1, a ztrácí už jen tři body na desátou příčku. Nebývalý kousek se povedl Petru Pohlovi, který stejně jako v minulém kole nastřílel hattrick. Západočeši navázali na skvělou bilanci v utkáních s Pardubicemi, v letech 2009–2012 zde zvítězili osmkrát v řadě.

Slavící hokejisté Karlových Varů
zdroj: ČTK autor: Josef Vostárek

Zápas začal ve velice ofenzivní náladě, ta ovšem týmům dlouho nevydržela. Už po necelé půlminutě se do čisté šance protáhl karlovarský Zaťovič, avšak zakončil jen do Hudáčka. Hned z protiútoku si první těžký zásah připsal i Závorka. Oba týmy pak promarnily po jedné přesilové hře a na ledě se postupně začalo více jiskřit. S tím však ubylo i šancí.

Přesto museli oba brankáři ještě před pauzou vytáhnout po jednom perfektním zákroku. Hudáček si poradil s těžkou ránou Látala, jeho protějšek Závorka zase hbitě zareagoval na Sýkorovo zakončení po buly. Energii se opět povedl nástup do třetiny. Zaťovičovu skákavou přihrávku dokázal zkrotit a přesně umístit Pohl.

Pardubice mohly na vedení soupeře zareagovat v přesilových hrách, avšak častými nepřesnostmi vyvolaly pouze pískot z tribun. K nejistotě domácího celku přispěl i ledově klidný Závorka, který nejprve betonem vykopl zakončení Zohorny, poté v souboji jeden na jednoho vychytal i Endála. Karlovarští urputně bránili a čekali na svou šanci. Ta přišla v 35. minutě a opět pálil Pohl, jehož rána přes beka se otřela o tyč a zapadla za Hudáčka.

Domácí ve třetí třetině zvýšili úsilí, ale dlouho jim to bylo málo platné. Navíc při oslabení přidal třetí branku Energie kapitán Zaťovič, který se kličkou zbavil obránce a přesně zakončil. Pardubice se ještě dostaly zpátky do hry 10 minut před koncem, kdy se trefil Somík, ačkoliv při zakončení zlomil hůl. Pardubicím ke korekci stavu nepomohla ani hra bez brankáře, naopak střelou do prázdné branky dokonal Pohl hattrick. 

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy z utkání Pardubice - Karlovy Vary

HC ČSOB Pojišťovna Pardubice - HC Energie Karlovy Vary 1:4 (0:0, 0:2, 1:2)

Branky a nahrávky: 50. Somík (Nahodil, Vašíček) - 21. Pohl (Zaťovič, Balán), 35. Pohl (Gulaši, Balán), 45. Zaťovič (Kytnár), 60. Pohl (Gulaši). Rozhodčí: Minář, Šír - Bryška, Lučan. Vyloučení: 2:5, navíc Dresler a Balán (oba K. Vary) 10 min. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 7 503.

Pardubice: Hudáček - Ďaloga, Benák, Píša, Zdráhal, Gregorc, Vašíček - Radil, T. Nosek, T. Zohorna - Kolář, Somík, P. Sýkora - Endál, Cetkovský, Tybor - Moučka, Nahodil, Semorád. Trenéři: Venera a Říha ml.
Karlovy Vary: Závorka - Rýgl, Bičánek, Kubka, J. Drtina, Dresler, Gulaši - Pohl, Balán, Zaťovič - Hovorka, Vachovec, R. Dlouhý - M. Látal, R. Hruška, Kytnár - Tomeček, Koblasa, Micka. Trenéři: Mlejnek a Kverka st.

Zdeněk Venera (Pardubice): "Podali jsme velice špatný výkon, Karlovy Vary vyhrály zaslouženě. Soupeř byl u všech puků dřív, vyhrával osobní souboje, a to byl důvod naší porážky. Nedokázali jsme se dostat do větších šancí a celkově jsme si jich moc nevytvořili."
Jaromír Kverka st. (Karlovy Vary): "Z naší strany to byl hodně povedený zápas, podali jsme bojovný a kolektivní výkon. Nehráli jsme jen dozadu, ale snažili se tlačit i do útoku. Po pardubickém snížení v 50. minutě jsme čekali velký tlak, ten přišel, ale díky dobré defenzivě v čele se Závorkou jsme vítězství uhájili." 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články