Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Vítkovice doma překvapivě nestačily na Chomutov

Ostrava - Hokejisté Vítkovic podlehli Chomutovu 0:2 a na nejvyšší ligové úrovni doma s piráty prohráli po 51 letech. Střelcem vítězného gólu se stal Ondřej Kaše, první extraligovou nulu v kariéře na ostravském ledě vychytal Milan Řehoř. Severočeši ukončili sérii čtyř zápasů bez výhry, zato Vítkovice na ni čekají už pět kol.

Utkání Vítkovice - Chomutov
zdroj: ČTK autor: Petr Sznapka

Tým, který v posledních dvou zápasech obdržel třináct gólů, mohl Chomutov přípomínat pouze v úvodu. Vítkovice, namlsané šestibrankovou vítěznou přestřelkou s Pardubicemi, byly v úvodní desetiminutovce živější, ale vyložené šance jejich prvotní tlak nepřinesl. Ke gólu měli ale Ostravané blíže. Po přihrávce Svačiny před branku a nejistém zákroku Řehoře puk dokonce tancoval pár centimetrů před lajnou, ale obránce Šulák pohromu uhasil včasným odpalem kotouče.

S přibývajícím časem se vítkovický zápal i optická převaha vytrácely. Hosté ve druhém dějství dokonce přebrali taktovku. Kaše ve 26. minutě otevřel skóre, když po rychlém pasu Račuka od zadního mantinelu mu domácí defenziva věnovala na brankovišti příliš volného prostoru.

Vítkovice v sedmém utkání sezony pošesté kapitulovaly jako první a jejich herní projev ovládla křeč. Vedení Chomutova znásobil Hruška, který nejdříve na modré čáře chytře obral o puk Kucseru a pak si na brankoviště ještě najel na přesnou Divíškovu přihrávku.

Kouč domácích Peter Oremus ihned sáhl po oddechovém času, ale jeho celek se ze své těžkopádnosti neprobral. Hosté příkladně vykrývali střední pásmo a soupeř působil bezradným dojmem. Nebýt Málka, mohl být konečný rozdíl i větší. Vítkovický brankář ale v závěru zlikvidoval velkou šanci Kämpfa a neporadil si s ním ani Bartečko. Ostravští se v závěrečném zmaru pokusili ještě o power play, ale ani v ní jim hosté nic nedovolili.

HC Vítkovice Steel - Piráti Chomutov 0:2 (0:0, 0:2, 0:0)

Branky a nahrávky: 27. Kaše (Račuk), 30. D. Hruška (Divíšek). Rozhodčí: Hradil, Minář - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 4:5. Bez využití. Diváci: 4046.

Vítkovice: Málek - L. Kovář, Stehlík, Štencel, Barinka, Sloboda, Kudělka - Szturc, Húževka, Strapáč - J. Káňa, Burger, Valčák - Huna, Roman, Svačina - Šedivý, Kolouch, Kucsera. Trenéři: Oremus a Šimíček.

Chomutov: Řehoř - Pulpán, Kučný, Bartejs, Lakos, Šulák, Malec, Mazanec - Balej, Bartečko, Jar. Svoboda - Kaše, Kämpf, Kubinčák - Divíšek, Sikora, Šagát - D. Hruška, Hřebejk, Račuk. Trenéři: Čelanský, Skořepa a Veber.

Peter Oremus (Vítkovice): "Věděli jsme, že to bude těžký zápas a první třetina to jen potvrdila. Na začátku druhé třetiny jsme nepokryli hráče před brankou a inkasovali. Potom každá pětka, která byla na ledě, udělala velkou chybu. Zápas už se pak hodně těžko otáčel. Druhá třetina byla z naší strany opravdu velmi špatně odehraná. V té třetí jsme se pokusili o tlak, ale při stavu 0:2 už jsme Chomutov nedokázali přetlačit."

Jiří Veber (Chomutov): "Oba týmy hrály disciplinovaně a bylo to o prvním gólu. Ten jsme dali my, což bylo důležité. Trochu jsme se uvolnili. Byl to celkově urputný zápas a nás těší, že odsud odjíždíme s výhrou. Letos poprvé dostal šanci gólman Řehoř a jsme rádi, že to zvládl a neinkasoval. Máme jenom pozitivní myšlenky, protože jsme získali tři body, což je zásluha všech."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články