Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Mistr se představí v Litvínově, neporažená Slavia hostí Vítkovice

Praha - Sedmi zápasy 5. kola pokračuje hokejová extraliga. Jediným týmem, který dosud nepoznal hořkost porážky, je Slavia. Svoji bilanci budou Pražané hájit v domácím prostředí proti Vítkovicím. Naproti tomu o první výhru v základní hrací době budou usilovat Karlovy Vary proti Spartě, Kladno s Hradcem Králové a Litvínov v souboji s obhájcem titulu Plzní. Toto utkání sledujte živě na ČT sport a našem webu od 18:00.

Slavii čeká třetí domácí zápas za sebou, předešlé dva vyhrála po samostatných nájezdech a v prodloužení. "Máme sice deset bodů a vedeme tabulku, ale pořád to není takové, jak bychom si přáli. Musíme se zlepšovat. Vedeme i díky tomu, že máme štěstí. Oba poslední zápasy jsme mohli klidně i prohrát," řekl trenér Vladimír Růžička, který bude opět spoléhat na útočníka Jaroslava Bednáře a brankáře Dominika Furcha. Bednář se postaral o čtyři z osmi branek týmu, Furch kapituloval jen třikrát.

Start ročníku se zatím rozchází s ideálními představami Vítkovic, které mají s 16 inkasovanými góly nejhorší obranu. Kouč Peter Oremus navíc běduje nad herní nekázní; jeho celek v každém ze čtyř zápasů kapituloval jako první a musel dotahovat. "O zodpovědnosti a disciplinovanosti se bavíme stále, ale není to ono. Pokud chceme skutečně uspět, musíme být ještě zodpovědnější a disciplinovanější než doposud. Hráči by měli ukázat větší touhu po vítězství," prohlásil Oremus.

Karlovy Vary přivítají Spartu, přičemž jedna z největších postav sparťanské historie Richard Žemlička musí jakožto kouč Západočechů najít co možná nejdříve recept na žalostnou produktivitu svých svěřenců. Energie sice vydřela dva body z prvního zápasu, jenže pak už nebodovala, vstřelila jen tři góly ve stejném počtu zápasů a je poslední.

Rytíři mají z Hradce respekt

Kladno vyšlo bodově i střelecky zcela naprázdno v Pardubicích, kolo předtím přitom udolalo 6:5 v nájezdech Ostravany. "Zatím je to spíš mizérie. Je to hodně o obranné činnosti, chtěli bychom vidět také větší zaujetí pro hru," připustil kouč Zdeněk Vojta před duelem s Hradcem Králové. "Nečeká nás žádný nováček, ale konsolidovaný tým, jenž pouze přesídlil jinam," zdůraznil Vojta. Chybí Miloslav Hořava a Procházka.

Hradec Králové čeká třetí zápas na kluzištích soupeřů, v předešlých dvou získal čtyři body a i s domácí výhrou třikrát za sebou bodoval. "Dá se říct, že start je v pořádku. Vyloženě jsme nezvládli první zápas, kdy jsme hráli hloupý hokej a doplatili jsme na to. Následující utkání byla už o něčem jiném. Abychom sbírali body i nadále, musíme bojovat a chodit do utkání stoprocentně připravení a koncentrovaní," uvedl trenér Peter Draisaitl na klubovém webu.

Litvínov změří poprvé od jarního strhujícího čtvrtfinále play-off síly s Plzní. Severočeši dosud nebodovali naplno, ale třikrát už si zkusili nájezdy a dvakrát se po nich mohli radovat.

"Úspěch ve čtvrtfinále proti Litvínovu jsme považovali za klíčový, minulá sezona už je ale pryč. Soupeř má prakticky stejný kádr, čeká nás tedy těžký soupeř, který dosud nemá výhru za tři body a jistě udělá všechno pro to, aby tuto bilanci změnil," řekl kouč Milan Razým. "Musíme si dát pozor na dobré přesilovky soupeře, nám se naopak nedaří a změníme složení přesilovkových formací," prozradil Razým, který bude postrádat Petrušku. K dispozici už je naopak Kašpařík.

Je nám líto, video expirovalo.
Plzeň čeká extraligová bitva v Litvínově

Pardubice sice už dvakrát prohrály, ale pokaždé zabodovaly. Při dvou výhrách v domácím prostředí ovšem gólman Martin Růžička dosud neinkasoval. "Vždycky je co zlepšovat. Vždy je to o spolupráci gólmana s obranou, což se celkově lepší, gólman Růžička chytá jistěji, na druhou stranu ale lépe brání i obrana," řekl pro klubový web asistent trenéra Miloš Říha mladší.

Liberec si s chutí zastřílel v divokém domácím duelu proti Spartě (6:5), na jihu Moravy ovšem z posledních tří návštěv odvezl pouze bod. "Už v Litvínově jsme mohli vyhrát, ale nevyšlo to. O to důležitější pro nás vítězství nad Spartou je," prohlásil útočník Tomáš Pospíšil.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články