Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Hokejové Pardubice se stále nedohodly s městem na podpoře klubu

Pardubice - Vedení pardubického magistrátu stále nenašlo společnou řeč s většinovým majitelem místního hokejového klubu Romanem Šmidberským. Ten požaduje, aby město klubu snížilo či odpustilo nájemné za hokejovou halu. Radnice ale podmiňuje jednání o této podpoře tím, že nejdříve vyřeší ztrátu za poslední extraligovou sezonu, která činí zhruba 20 milionů korun. Pondělní schůzka obou stran podle informací MF Dnes žádný pokrok nepřinesla, Šmidberský a primátorka se ale mají ještě jednou sejít tento týden. O případné podpoře klubu by mělo jednat zastupitelstvo města 17. září.

Klub platí za pronájem haly 23 milionů korun za rok. Nicméně pak dostává slevu na nájemném, loni to bylo pět a předloni tři miliony korun. Město Pardubice ještě dává ročně na podporu hokejové mládeže téměř 14 milionů korun. "Nikam jsme se neposunuli. Návrh města se mi nelíbí z jednoho hlavního důvodu: neřeší důvody našich problémů, ale jen následky," uvedl Šmidberský.

Pardubice přitom navrhují, že se o částku podělí přesně podle toho, kolik kdo vlastní akcií. Město drží podíl téměř 35 procent, Šmidberský 51 procent. Dalším větším akcionářem je člen představenstva klubu Jaroslav Šuda. "Toto řešení mně přijde logické. Dokud ztrátu nedokážeme nějak zlikvidovat, nemůžeme jednat o dalších věcech," uvedla primátorka Štěpánka Fraňková. Podle Šmidberského je ale současný stav, kdy klub každý rok po odečtení městských dotací zaplatí radnici za halu několik milionů, neudržitelný.

"Drtivá většina klubů v extralize je na tom lépe. Když se podívám, že klub od roku 2001 zaplatil za arénu téměř 100 milionů, tak vám garantuji, že něco takového nemá srovnání," řekl Šmidberský s tím, že nebere argument radních, že mezi roky 2009 až 2012 vše ekonomicky fungovalo. "Jenže v těch sezonách jsme skončili první, třetí, první. Úspěch se však bohužel ve sportu nedá naplánovat, takže když sezona skončí hůř, ekonomika je logicky někde jinde," dodal.

Zdroj
ČTK, MF Dnes

Hlavní zprávy

Nejčtenější články