Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Konec sporů v Budějovicích. Bělohlav se nakonec spojí s Motorem

České Budějovice – Ještě donedávna to vypadalo, že v Českých Budějovicích budou po odchodu HC Mountfield hrát první ligu hned dva týmy, nakonec ale došlo k dohodě. Oba subjekty se spojí a vytvoří jeden prvoligový klub pod vedením Radka Bělohlava. Web Budějcká Drbna s odkazem na šéfa projektu HC Motor Zdeňka Casku uvedl, že v první lize bude působit subjekt CB Hokej 2013 zastupovaný bývalými českobudějovickými hokejisty v čele s Radkem Bělohlavem. Licenci jim dá k dispozici Motor, který ji získal od Hradce Králové. 

"Válku, která tady vznikla, vyhrál HC Motor na plné čáře. Získali jsme licenci, získali jsme Budvar Arénu, máme hráče a hrajeme hokej. Nicméně situace je tak vyhrocená, že si normální rozumný člověk říká: Pojďme se spojit. A tak začala jednání s panem Bělohlavem, který má teď k dispozici dva kádry a je na něm, jaké hráče si vybere. Ať si zvolí ty nejlepší a šup zpátky do extraligy," uvedl Caska po dnešním přípravném zápase, ve kterém "jeho" Motor remizoval s Havlíčkovým Brodem 3:3.

Licenci bude podle něj oficiálně držet CB Hokej 2013 a na Bělohlavovi bude, zda využije služeb hokejistů, které má momentálně k dispozici Motor. V jeho kádru figurují hráči až do minulé sezony prvoligového Hradce Králové, teoreticky by se do něj měli zařadit i hokejisté, kteří se neprosadí do základního kádru hradeckého Mountfieldu. "Myslím, že z hráčů, co jsou tady, a z těch, které má k dispozici pan Bělohlav, může vzniknout výborný tým," uvedl Caska, jehož slova webu Budějcká Drbna potvrdil i Bělohlav. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články