Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Kometu posílí kvarteto Nosek, Hanzlík, Kuboš a Pivko

Brno - Hokejisty extraligové Komety Brno posílí obránci David Nosek z Karlových Varů, Jan Hanzlík ze Sparty Praha, Petr Kuboš ze Slavie a útočník Libor Pivko, který hrál v posledních dvou sezonách KHL v Dinamu Minsk. Posledně jmenovaný si chce vynahradit zklamání z KHL, kde ho v poslední sezoně přestal stavět trenér a Pivko tak dle vlastních slov zažil vůbec nejhorší rok své kariéry.

Hráči Komety Brno
zdroj: ČT Brno autor: Iva Gambová

Nová posila Komety útočník Libor Pivko si chce v Brně vynahradit zklamání z nevydařené sezony v běloruském týmu Dinamo Minsk. V Kontinentální hokejové lize Pivko působil od konce roku 2010, kdy po zisku extraligového titulu s Pardubicemi odešel do Nižněkamsku. "Už jsem tam nechtěl pokračovat po tom, jak se ke mně klub zachoval," řekl Pivko. "Loňská sezona byla nejhorší v mé dosavadní kariéře. Bělorusové bojovali o kvalifikaci, a proto dostávali v sestavě přednost. Nás, co jsme hráli předminulou sezonu a dostali se do play-off, poslali na druhou kolej. Hráli jen Bělorusové a podle toho to dopadlo," popsal své hokejové trable třiatřicetiletý útočník.

Dvaatřicetiletý Nosek byl v uplynulé sezoně druhým nejproduktivnějším obráncem základní části, když si ve 46 zápasech připsal 35 bodů za 13 branek a 22 asistencí. V extralize hrál i za Třinec, Havířov a Zlín, v sezoně 2011/12 působil juniorský mistr světa z roku 2001 i v KHL v dresu Nižněkamsku.

O rok mladší Hanzlík odehrál ve Spartě třináct sezon, má ve své sbírce i dva mistrovské tituly. Spartě byl v dosavadní kariéře věrný, neboť se objevil na hostování na krátkou dobu pouze v Mladé Boleslavi, kde hokejově vyrůstal, a v Berouně.

Třiatřicetiletý Kuboš byl v počátcích kariéry u třech titulů Vsetína. Působil postupně ve Spartě, Znojmě, ruském Permu, ve Vítkovicích a naposledy ve Slavii Praha.

Kádr Komety po uplynulé sezoně opustili obránci Tomáš Malec, Juraj Valach, Radim Bičánek, Jan Švrček a útočníci Róbert Petrovický, Roman Erat a také Radek Dlouhý, který si po souhlasu vedení klubu hledá nové angažmá.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články