Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Budějovice získaly v Ostravě dva body za výhru na nájezdy

Ostrava - Hokejisté Vítkovic nenavázali na dvě poslední výhry a v utkání dvou týmů, které bojují o účast v elitní desítce, podlehli na domácím ledě Českým Budějovicím 1:2 na samostatné nájezdy. Důležitý bod navrch zařídil pro Jihočechy v rozstřelu Jiří Šimánek. Hosté i přesto už sedm kol čekají na vítězství v normálním čase, ale po předchozí sérii pěti zápasů bez bodu navázali na páteční výhru 2:1 rovněž po nájezdech na ledě Slavie.

Po páteční kanonádě proti Liberci narazily Vítkovice na mnohem těžšího soupeře a prakticky za celý zápas se nedokázaly vypořádat s jeho pozornou defenzivou. Domácí obtížně procházeli středním pásmem, a když se ve 12. minutě ocitl na brankovišti s pukem na holi Strapáč, jeho střelu z otočky Kovář betonem vyrazil. Domácí zkraje druhé části nevyužili přesilovku, po jejímž skončení hosté okamžitě vyrazili do brejku a Květoň po návratu z trestné lavice doklepl bekhendem vyražený puk za Málkova záda.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Vítkovice - České Budějovice

Vítkovice ale ve vedení soupeře nechaly jen 101 sekund. Další přesilovku jim nabídl Frühauf a Huna potvrdil svou famózní střeleckou formu dvanáctým gólem ve dvanáctém utkání. Hosté ve druhé třetině i kvůli třem oslabením v řadě stěží nabírali rytmus. Ale přečkali další šanci Malíka, kterého vychytal Kovář, a málem soupeře zaskočili Sujou, jenž téměř z nulového úhlu orazítkoval horní tyč. Branková konstrukce vzápětí ochránila i Jihočechy a tyčka po střele Szturce zastoupila také za Kováře.

V závěru prokázali víc odvahy a touhy po vítězství přece jen Vítkovičtí, ale z minima šancí zápas nerozhodli. Po neúspěšném pokusu Hrušky měl asi největší příležitost 40 sekund před koncem řádné doby Ujčík, ale Kovář puk, který se po odrazu od jeho ramene snášel do branky, ze vzduchu odpálil hokejkou do bezpečí. Po nezajímavém prodloužení došlo na nájezdy a jediný gól v nich v třetí sérii vsítil Šimánek. Vítkovice tak nevyužily možnost setřást ze svých zad vážného konkurenta v boji o desítku.

Vítkovice Steel - HC České Budějovice 1:2 po nájezdech (0:0, 1:1, 0:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 26. Huna (Roman, Svačina) - 24. L. Květoň (L. Kohn), rozhodující nájezd Šimánek. Rozhodčí: Hradil, Polák - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 5:5, navíc Suja (České Budějovice) 10 minut. Využití: 1:0. Diváci: 5 271.

Vítkovice: Málek - Kudělka, Barinka, Malík, Stehlík, Sloboda, Voráček, Štencel - Klimek, Burger, Húževka - Ujčík, R. Hruška, Strapáč - Huna, Roman, Svačina - J. Káňa, Kolouch, Szturc. Trenéři: Oremus a Svozil.

Budějovice: Jakub Kovář - Ptáček, Jank, Vydarený, Frühauf, Vráblík, Dietz - Kotalík, Mertl, L. Kohn - Dej, Langhammer, L. Květoň - Suja, Knotek, Šimánek - Rousek, Červený, Švihálek. Trenéři: Draisaitl a Bělohlav.

Peter Oremus (Vítkovice): "Ve hře dozadu jsme podali dobrý výkon, tam není klukům co vytknout. Udělali jsme maximum pro to, abychom byli úspěšní. Po výhrách v Chomutově a doma s Libercem jsme opět bodovali, a přestože jsme získali pouze jeden bod, bereme ho."

Peter Draisaitl (České Budějovice): "Byl to typický zápas dvou týmů, které se pohybují okolo desátého místa. Zápas se mohl zlomit v přesilovkách. Nejprve je měly Vítkovice, pak my. Myslím, že to skončilo spravedlivou remízou a body se měly dělit. Penalty jsou vždy loterie. Tentokrát vyšly nám."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články