Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Jágr si chce ještě zahrát v extralize. I přes konec výluky

Praha - Výluka v NHL končí. Někteří hráči proto hned vystupovali z autobusů, které je měly odvézt na extraligová utkání, a drtivá většina k nedělním zápasům nenastoupila. Stejně tak Jaromír Jágr - legenda českého hokeje si však přesto chce zahrát ještě jeden zápas za Kladno.

"Až si zjistím detaily, pokusím se hrát v úterý proti Litvínovu," řekl Jágr, který nenastoupil proti Plzni, pro deník Sport. "Bylo mi řečeno, abych nehrál, tak jsem nehrál. Nechtěl jsem porušit nějakou smlouvu. Ale když to půjde, rád bych hrál v úterý. Do té doby si zjistím všechny informace a uvidím," uvedl dvojnásobný vítěz Stanleyova poháru.

Jágr v létě podepsal roční smlouvu s Dallasem, se kterým nyní podle všeho bude o možnosti hrát ještě jednou v extralize jednat. Dokud nebude nová kolektivní smlouva oficiálně podepsána, možnost hrát v Evropě existuje.

V extralize se dnes rozhodli nastoupit jen Michael Frolík za Chomutov a Vladimír Sobotka za Slavii. V KHL ale řada hráčů z NHL hrála, například Jevgenij Malkin se představil v dresu Magnitogorsku na ledě Slovanu Bratislava.

Bez ohledu na to, zda v úterý ještě jednou nastoupí, nebo ne, mohl Jágr konstatovat, že si zápasy v extralize užil. "Emoce jsou ale smíšené. Člověk si zvykl na tu pohodu tady, ale na druhou stranu odlétám do neznámého, kde jsem ještě nebyl," poukázal Jágr na letní změnu angažmá.

Čtyřicetiletý útočník uvedl, že počítal s tím, že výluka NHL v nejbližších dnech skončí. Proto, že se blížil klíčový den. Vedení kanadsko-americké soutěže tvrdilo, že pokud se nezačne hrát do 19. ledna, hrát už se nebude.

"To by byli hloupí. Je to věc majitelů, ti vydělávají obrovské peníze na play-off, co si budeme namlouvat," vysvětlil Jágr. "Takže oni vlastně sehrají půlku zápasů a ta důležitá část sezony jim tam zůstane," řekl.

Kladno je aktuálně v tabulce páté. Od desátého místa, které jako poslední zaručuje postup do play-off, je dělí deset bodů. Jágr věří, že Rytíři se na postupových pozicích udrží. "Jsou tam týmy, kterým také odejdou hráči. Musíme začít hrát jiným způsobem. Více zezadu a hrát daleko lépe obranu," dodal Jágr pro Sport.

Je nám líto, video expirovalo.
Sportovec roku - profil Jaromíra Jágra
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články