Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Čtyři body Tygra Nedvěda stačily v Třinci pouze na jediný

Třinec - Třinečtí Oceláři ztratili s Libercem tříbrankový náskok, soupeře ale nakonec porazili 6:5 po samostatných nájezdech. Penaltový rozstřel rozhodl David Květoň. Jednu z branek vítězů si připsal Jiří Hudler, jehož odvezla v předposlední minutě sanitka s tržnou ranou na pravé straně krku na šití. Podle klubové lékařky však bude posila z NHL v pořádku. Za hosty si Petr Nedvěd připsal do statistik 2+2, když vyrovnával z power-play.

Radost hráčů Třince
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

Sestava Ocelářů po minulé porážce doznala několik úprav - v brance nastoupil Hrubec a všechny útoky hrály v jiném složení, přičemž do čtvrté byli přeřazeni zkušení matadoři Peterek s Varaďou. A provedené změny byly pro domácí správným impulsem, neboť úvodních čtyřicet minut byl v jejich režii a obě třetiny vyhráli poměrem 2:1. Gólové hody odstartoval domácí Adamský, když střelou z ostrého úhlu překvapil Pince. Po něm se prosadil tvrdou ranou od modré Lojek a s hosty mohlo být i hůře. Bonk ale zahodil dvě tutovky a Adamského pokus kryl Pinc efektně do lapačky. Bulíř podtrhl zmar Liberce, když při jejich první vážnější akci ztratil během samostatého úniku puk. Přesto se hosté dočkali snížení, neboť z následující přesilovky Nedvěd střelou z pravého kruhu překonal Hrubce.

I prostřední část se nesla ve znamení větší aktivity domácích, kteří ji po podobném průběhu vyhráli stejným poměrem 2:1. Oba góly padly po akcích Polanského, jenž přihrávkami zpoza branky nabíjel Klimentovi a Adamskému. Liberečtí korigovali až v závěrečné minutě druhé třetiny: v oslabení se do nájezdu dostal Filippi a snížil. Domácí se nepoučili a při jejich vlastní přesilovce opět nabídli soupeři možnost ke skórování. Přečíslení dva na jednoho ale Vlach nezužitkoval. Živější hosté byli stále smělejší a nebezpečnější a svou snahu korunovali náhodnou trefou, když nahození od hrazení prošlo Hrubcovi až do branky.

Zlomovým okamžikem mohla být padesátá minuta. Třinecký brankář byl po předchozí chybě rozhozen a špatnou přihrávkou nahrál na hokejku Bulíře, který ale netrefil odkrytou branku. Z následného protiútoku trestal precizním bekhendem domácí Hudler. Hosté se ale nepoložili. Jejich vůdcem byl Nedvěd, po jehož přihrávce vstřelil kontaktní branku Filippi a v poslední minutě i s přispěním brusle domácího hráče liberecký kapitán vyrovnal. Korunoval tím dlouhou power-play Tygrů, kteří se k ní odhodlali už v čase 57:04.

Do prodloužení domácí nastoupili bez zraněného Hudlera, kterého sanitka odvezla na šití. Pětiminutový přídavek nabídl oboustranně útočný hokej, liberecký Čakajík dokonce trefil tyč. O druhém bodu rozhodly nájezdy, v nichž na straně Třince uspěli Růžička a Květoň, zatímco na straně Liberce pouze Filippi.

HC Oceláři Třinec - Bílí Tygři Liberec 6:5 po sam. náj. (2:1, 2:1, 1:3 - 0:0)

Branky a nahrávky: 9. Adamský (Peterek), 15. Lojek (Adamský), 27. Klimenta (Polanský, Adamský), 37. Adamský (Polanský), 50. Hudler (Hrabal), rozhodující nájezd D. Květoň - 20. P. Nedvěd (Pospíšil, Čakajík), 40. Filippi (P. Nedvěd), 44. Pospíšil (Vantuch), 53. Filippi (P. Nedvěd, Čakajík), 60. P. Nedvěd. Rozhodčí: Blecha, Minář - Bryška, M. Čech. Vyloučení: 5:6. Využití: 0:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 3695.

Třinec: Hrubec - Roth, Galvas, Hrabal, Zíb, Lojek, Klouček, Ovčačík - M. Růžička, Bonk, Zagrapan - D. Květoň, Hudler, Rákos - Klimenta, Polanský, Adamský - Orsava, Peterek, Varaďa. Trenéři: Turek a Janků.

Liberec: Pinc (na nájezdy Vošvrda) - Čakajík, Štich, Jánošík, Čutta, Výtisk, Vitásek, Havíř - Bulíř, P. Nedvěd, Bárta - Duda, Filippi, Víšek - Pospíšil, T. Urban, Vantuch - Roman Vlach, Galamboš, Bortňák. Trenéři: Pešán, M. Černý a Kapoun.

Josef Turek (Třinec): "Měli jsme utkání dobře rozehrané, bohužel vždy ve chvílích, kdy jsme si mysleli, že máme hotovo, jsme nechali Liberec snížit. Inkasovali jsme v poslední minutě první třetiny, pak jsme si v přesilovce nechali ve druhé třetině dát zase gól do šatny. I přesto jsme si věřili, že vyhrajeme za tři body. Zvláště po brance Jirky Hudlera na 5:3. Soupeř ale opět snížil, znervózněli jsme a i Šimon Hrubec měl několik nejistých zákroků. Měli jsme vedení 4:1 a 5:3 udržet na tři body, ale nakonec můžeme být rádi za dva body. Liberec hrál výborně."

Filip Pešán (Liberec): "Víme, že Třinec disponuje velkou ofenzivní silou a taky to dnešní utkání potvrdilo. I s nájezdy nám dali šest branek, přestože se nám povedlo ubránit jejich přesilovky. Ale bojovali jsme a byli jsme dobrým soupeřem celé utkání. Dokonce si myslím, že za ten závěrečný tlak a aktivitu v prodloužení jsme si zasloužili dva body více než domácí."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy