Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Hokejisté Sparty na úvod European Trophy porazili Oslo 4:1

Oslo - Hokejisté pražské Sparty vstoupili úspěšně do letní soutěže European Trophy, v Norsku porazili Valerengu Oslo 4:1. Domácí sice v utkání vedli, ale Pražané góly útočníků Radka Smoleňáka, Tomáše Kůrky, Dominika Pacovského a Petra Kafky vývoj duelu otočili ve svůj prospěch. V pátek od 17:30 nastoupí Sparta k dalšímu utkání divize Capital v Järvenpää proti IFK Helsinky. Její finský soupeř porazil Eisbären Berlín 3:2.

Sparta v úvodní desetiminutovce sice přežila hru v dvojnásobném oslabení, ale v následné klasické přesilovce norského týmu přece jen inkasovala. Po přihrávce Výborného však již za 57 vteřin vyrovnal Smoleňák.

Střeleckou převahu Sparty poté ještě zúročil v přesilovce v 17. minutě Kůrka. V polovině 39. minuty pak zvýšil na 3:1 Pacovský.

Ve třetím dějství mířila na gólmana Pöpperleho pouze jediná rána, zatímco Sparta jich na domácí branku vyslala 12. Ujala se ta z 55. minuty, kdy trefil pojistku na výhru Kafka a brankově se tak prosadily všechny útočné formace jediného českého zástupce v soutěži.

Valerenga Oslo - HC Sparta Praha 1:4 (1:2, 0:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 8. Csisar (Trygg) - 9. Smoleňák (Výborný), 17. Kůrka (Bartánus, Výborný), 39. Pacovský (Podlešák), 55. Kafka (Tůma). Rozhodčí: Johnsen, Sostumoen. Vyloučení: 9:10. Využití: 1:1. Diváci: 1 289.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články