Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

V Košicích slaví titul kouč Čada a tři čeští hráči

Košice - Český kouč Rostislav Čada získal s hokejisty Košic slovenský titul. Obhájci prvenství dnes porazili v šestém finálovém utkání Slovan Bratislava 5:2 a sérii vyhráli 4:2. Vítězný gól dal v 49. minutě bývalý český reprezentant Petr Šachl, jenž skóroval v play-off popáté. Jednou asistencí přispěl k rozhodující výhře i další český útočník Marek Vorel. Titul získal i český obránce Michal Šeda.

Košice usedly na hokejový trůn popáté v historii. Čada se stal třetím českým trenérem, který slovenskou extraligu vyhrál. Před ním to dokázali Jaroslav Walter (1997 s Trenčínem) a Miloš Říha (2002 a 2005 se Slovanem).

"Je to nejhezčí sportovní den v mém životě," řekl Čada v rozhovoru pro Slovenskou televizi. "Byli jsme během sezony dole, ale byli jsme ticho a tvrdě pracovali. Tehdy jsem řekl, že jestli tohle mužstvo nezačne vyhrávat, bude to můj největší omyl. A nespletl jsem se. Velké nadšení, tvrdá práce v tréninku, motivace a herní disciplína nakonec rozhodly," dodal.

Na střídačce Slovanu o triumf marně usiloval další český trenér Antonín Stavjaňa. Jeho svěřenci suverénně ovládli základní část, kterou vyhráli s náskokem 21 bodů před Banskou Bystricí, ale ve finále doplatili na úvodní dvě porážky na domácím ledě. "Žádná struna nevydrží napnutá dvanáct měsíců. Domácí chytili formu v pravý čas. Trápili se čtyři pět měsíců, ale teď se jim to povedlo," řekl Stavjaňa. "Celou sezonu jsme hráli na nějaké hranici možností, uhráli jsme hodně bodů v základní části. Play-off je nevyzpytatelné, byla tam dlouhá pauza...," konstatoval bývalý kouč Zlína, Třince, Nitry a Trenčína.

Finále play-off slovenské hokejové ligy - 6. zápas:

Košice - Slovan Bratislava 5:2 (za domácí Šachl 1+1, Vorel 0+1), konečný stav série 4:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články