Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Obhájce Stanley Cupu zahájil v NHL play-off prohrou s Ottawou

New York - Hokejisté Pittsburghu na své cestě za obhajobou Stanleyova poháru klopýtli v úvodním utkání play-off NHL na vlastním ledě 4:5 s Ottawou. Největší zásluhu na prvním bodu Senators měla útočná řada veteránů ve složení Chris Neil, Chris Kelly a Jarkko Ruutu, z nichž každý z nich vstřelil po jedné brance. V domácím dresu se naopak prosadily největší opory: Jevgenij Malkin skóroval dvakrát a Sidney Crosby zaznamenal tři asistence.

V prvním utkání série neuspěl ani loňský finalista Stanleyova poháru Detroit a ve Phoenixu prohrál 2:3. Coyotes, za něž nastoupila čtveřice českých hokejistů, dvakrát smazali soupeřův jednobrankový náskok a obrat dokonali v úvodu třetí části. Za prvním bodem Phoenixu stály zejména vydařené přesilové hry, v nichž dali domácí hokejisté všechny tři branky.

Pouhých čtrnáct střel stačilo hokejistům Philadelphie k výhře 2:1 na ledě New Jersey. Flyers, kteří do poslední chvíle bojovali o účast v play off, rozhodli dvěma trefami v prostřední části, přičemž na druhé nesl díl viny i český obránce Martin Škoula. Devils překonali hostujícího brankáře Briana Bouchera, jenž si připsal první výhru ve vyřazovací části od roku 2000, až tři minuty před koncem základní hrací doby.

Zkázu favoritů završili hokejisté San Jose, první tým Západní konference, který v úvodním utkání play off podlehl doma Coloradu 1:2. Rozhodující ránu zasadili Avalanche v čase 59:10, kdy domácí obránce Rob Blake nešťastně srazil nahozený puk Chrise Stewarta z rohu kluziště za záda Jevgenije Nabokova.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články