Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Hokejové MS v Německu se chce přiblížit diváckému rekordu

Praha - Organizátoři květnového mistrovství světa v Německu se zapíší do Guinnessovy knihy rekordů díky nejvyššímu počtu diváků na jednom utkání, ale na celkové maximum v návštěvnosti ze světového šampionátu v Praze a Ostravě z roku 2004 zřejmě nezaútočí. Tehdy zavítalo na zápasy celkem 552 097 diváků a pro Němce představuje vysněnou hranici půl milionu příznivců, i když počítají spíše s menším číslem. A to i přesto, že úvodní duel mezi Německem a Spojenými státy americkými má navštívit na fotbalovém stadionu v Gelsenkirchenu 76 152 fanoušků.

Podle posledních údajů z konce minulého týdne bylo na celkem 56 duelů v Německu prodáno okolo 340 tisíc vstupenek. "Doufáme, že do začátku šampionátu se dostaneme na 380 tisíc lístků, cílem je 400 tisíc vstupenek a snem je hranice pěti set tisíc," řekl na tiskové konferenci v Praze člen organizační komise a specialista na marketing a komunikaci Henner Ziegfeld. "Počítáme, že Česku rekord zůstane. My budeme spokojení, že budeme mít zápis s diváckým rekordem na jednom zápase."

Henner Ziegfeld, šéf marketingu MS:

"Upřímně závidím našim hokejistům atmosféru, kterou před tím ohromným publikem zažijí. Sám jsem hrál na domácím šampionátu v roce 1983, navíc s mým idolem Erichem Kuhnhacklem a dařilo se mi. Hrát doma je prostě úžasný zážitek. A pokud jde o váš tým, tomu se u nás v Německu vždycky dařilo. Vzpomeňte si na rok 2001. Myslím, že to letos klidně můžete zopakovat."

Ve Veltins-Areně na stadionu Schalke v Gelsenkirchenu se bude hrát 7. května zahajovací duel pod zataženou střechou a přípravy zabraly organizátorům tři roky. Bezprostředně před utkáním se bude ledová plocha a zázemí chystat osm dnů a 25 kamionů k tomu přiveze 450 tun materiálu.

Vstupenky na zápasy českých hokejistů jsou stále k dispozici

Vstupenky, které jsou k dispozici na ostatní zápasy, si mohou fanoušci zajistit na internetových stránkách iihfworlds2010.com. Ceny se pohybují od devíti eur na duely o udržení až po 164 eur na finále. K dispozici jsou stále i lístky na všechny tři zápasy českých hokejistů v základní skupině proti Francii, Norsku i Švédsku.

Tým kouče Vladimíra Růžičky bude hrát tyto duely i osmifinálovou skupinu a možná i čtvrtfinále v Mannheimu v SAP Areně pro 13 500 diváků. Do Kolína nad Rýnem, kde má Lanxess Arena kapacitu 18 500 příznivců, se může přesunout buď na čtvrtfinále, nebo až na semifinále a duely o medaile.

Organizátoři představili také oficiálního maskota, kterým je populární dětská postava Urmel a oficiální song šampionátu od skupiny Scooter Stuck On Replay.

Stadion Schalke v Gelsenkirchenu
zdroj: ČT24 autor: ČT24
Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články