Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Litvínov v nájezdech vydřel první výhru nad Karlovými Vary

Litvínov - Hokejisté Litvínova porazili v dramatickém čtvrtfinálovém utkání play off extraligy Karlovy Vary 3:2 po samostatných nájezdech a snížili stav série na 1:2. O rozhodující branku se v deváté sérii nájezdů postaral Jakub Černý.

Hokejisté Litvínova
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Domácím se parádně vydařil vstup do utkání. Již po sedmnácti vteřinách se ujali vedení, když Mensatora prostřelil Jánský. Karlovarský gólman inkasoval hned z první střely. Vzápětí navíc Severočeši hráli v oslabení, když za atak na Fraňka byl vyloučen Hluchý. Hosté však oslabení díky pozornému Mensatorovi přestáli stejně jako to následné a pak udeřili. Procházka přešel přes Švarného a rychlé přečíslení zakončil Grof přesnou střelou pod horní tyč. Vyrovnání však musel potvrdit až videorozhodčí.

Oba celky i nadále předváděly rychlý důrazný hokej hodný play off. Vyprodaný stadion Ivana Hlinky byl svědkem řady zajímavých situací na obou stranách, ze kterých však jako vítězové vycházeli Franěk a Mensator. Ve 14. minutě byl blízko druhého gólu Branda, který se individuálně prodral před karlovarskou branku, ale neuspěl. Podobně dopadli i hosté v závěru první třetiny, kdy hráli sto vteřin v pěti proti třem. Franěk, jenž minulý duel kvůli zranění vynechal, byl ale pozorný.

Západočeši ho nepřekonali ani při výhodě čtyři na tři na začátku druhého dějství a Litvínov je za to potrestal. Mensatora překvapil při přesilovce ve 27. minutě z úhlu Kubinčák. Z vedení se však domácí radovali jen čtyřicet vteřin. Prošek zachytil rozehrávku soupeře a prostřelil Fraňka. Vydřený náskok domácích tak byl rychle pryč. Navíc hosté postupně převzali iniciativu, byli důraznější v útočném pásmu a vytvořili si mírnou převahu. Šance však měli i Severočeši.

Vyloučení Hanzlíka ale domácí nastartovalo. Reichlovu gólovku však Mensator se štěstím zlikvidoval a ve 49. minutě musel při závaru za svého gólmana zaskakovat Duben, jenž zblokoval Brandovu střelu mířící za brankovou čáru. I nadále ale bylo rušno před Mensatorem, a to díky sérii vyloučení. Při čtyřminutovém trestu Procházky ale mířil Lukeš vedle. Jedinečnou šanci rozhodnout měl Litvínov v samotném závěru normální hrací doby, kdy hrál téměř dvě minuty proti bránící trojici. Při drtivém tlaku však trefil Jenáček pouze tyč.

Poprvé ve vzájemném souboji těchto týmů v play off se tak muselo prodlužovat. V nastaveném čase byly aktivnější Karlovy Vary. Rozhodnout mohli Kumstát, Melenovský či Skuhravý. Fraňka ale nepřekonali. Podobně dopadl na druhé straně i Reichel, a tak ke slovu přišly samostatné nájezdy. Drama rozhodla až devátá série, autorem vítězného gólu byl Černý.

Výsledek:

Litvínov - Energie Karlovy Vary 3:2 po sam. náj. (1:1, 1:1, 0:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 1. Jánský (Lukeš), 26. Kubinčák (Hranáč), rozhodující sam. nájezd J. Černý - 6. Grof (Milan Procházka), 27. Prošek. Rozhodčí: Homola, R. Polák - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 5:11. Využití: 1:0. Diváci: 7000 (vyprodáno). Stav série: 1:2.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články