Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Plekanec rozhodl v prodloužení o výhře hokejistů Montrealu

Montreal - Hokejový útočník Tomáš Plekanec pomohl v NHL dvěma góly k výhře Montrealu nad Washingtonem 6:5 v prodloužení. Capitals tak prohráli poprvé po sérii čtrnácti vítězství a o tři výhry zaostali za rekordem NHL. Plekanec se poprvé trefil v 39. minutě, kdy zvýšil vedení svého týmu už na 5:2. Hosté však dokázali v třetí třetině tříbrankové manko smazat a vynutili si prodloužení. V něm už se zdálo, že gól nepadne, osm sekund před vypršením nastaveného času se však trefil znovu Plekanec a zařídil tak pro domácí bod navíc.

Povedený zápas sehráli také další dva čeští útočníci Martin Hanzal a Radim Vrbata, kteří se oba gólem a jednou asistencí podíleli na výhře Phoenixu nad Minnesotou 3:2. Gól a asistenci si připsal i Martin Havlát v dresu poražených. Hanzal a Vrbata, který je s 20 góly nejlepším střelcem týmu, byli vyhlášeni prvními dvěma hvězdami zápasu. 

Po 26 zápasech ukončil své střelecké trápení Jakub Voráček a svým devátým gólem v sezoně přispěl k výhře Columbusu nad San Jose 3:0. Hvězdou zápasu se stal domácí brankář Steve Mason, který zneškodnil všech 40 střel a vychytal druhé čisté konto během tří zápasů.


Podruhé během tří dnů dokázali hokejisté Philadelphie smazat v utkání s New Jersey dvoubrankovou ztrátu a zvítězit. K pondělní výhře 3:2 v základní hrací době přidali stejné vítězství v prodloužení, o němž ve čtvrté minutě nastavení rozhodl Simon Gagne.

Devils si tak připsali jedenáctou prohru z posledních patnácti zápasů a v čele tabulky Atlantické divize už mají jen minimální náskok před Pittsburghem, který porazil 3:1 New York Islanders. Dál se trápí i New York Rangers, kteří podlehli na vlastním ledě Nashvillu 1:2 a prohráli poosmé z posledních deseti utkání. Jediný gól domácích vstřelil český útočník Václav Prospal.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články