Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Jágr si chce před odletem do Vancouveru hlavně odpočinout

Praha - Hvězda české hokejové reprezentace Jaromír Jágr dnes brzy ráno přiletěl z Ruska do Čech a po nedávné střevní viróze už je úplně fit. Do čtvrtečního přesunu do dějiště olympijských her ve Vancouveru chce lídr Omsku po náročném programu v Kontinentální lize především odpočívat. První trénink s národním mužstvem čeká Jágra v pátek ve Vancouveru, ale do té doby se chystá jít ještě na led, zatrénuje si v Kladně.

V pátek Jágr kvůli zdravotním potížím odstoupil hned v úvodu z utkání v Kazani, ale v neděli na ledě Togliatti už strávil téměř 20 minut. "Rychle to přišlo a rychle to odešlo. Nebyl jsem jediný z týmu, bylo nás víc," okomentoval Jágr na ruzyňském letišti střevní virózu a jen kroutil hlavou nad tím, kde se vzaly spekulace v ruských médiích, že si poranil třísla.

Do Prahy přiletěl v šest ráno. Únava z náročného programu v Kontinentální lize před olympijskou pauzou se ještě vystupňovala. "Teď pojedu domů a pořádně si odpočinu, protože to bylo náročné. Měsíc jsme hráli obden a ty vzdálenosti jsou v Rusku daleko horší než v Americe. Do toho bylo ještě Utkání hvězd, takže to nebylo poslední týden příjemné. Cítím hroznou únavu, na dnešek jsem zatím ani nespal," řekl novinářům Jágr, který za týden oslaví 38. narozeniny.

Je nám líto, video expirovalo.
Jágr dorazil do Česka

"Moc by mi nepomohlo, kdybych úplně vypnul. To bych ani do Vancouveru nemusel jet. Aspoň jeden den si teď odpočinu a pak uvidím. Zatrénuju si na Kladně," prozradil olympijský vítěz z Nagana.

Jaromír Jágr:

"O nás se nikdy moc nemluvilo na velkých turnajích a v posledních letech vůbec ne. Možná to tak bylo někdy, když se vyhrálo mistrovství světa nebo olympiáda. V hokejovým světě nejsme žádný velkostát."

Jágr se vydává už na čtvrtou olympiádu, před čtyřmi roky z Turína si odvezl bronz. "Každá olympiáda je jiná a je to ohromný tlak pro všechny hráče. Bude to obrovsky sledovaný turnaj, hlavně když je to v Kanadě. Zázemí tam bude výborné a kanadští fanoušci jsou velcí nadšenci, takže tam všichni udělají všechno pro to, aby to byla po hokejový stránce nejlepší olympiáda," podotkl Jágr, který by bral jako obrovskou čest, kdyby byl vybrán a nesl při slavnostním zahájení českou vlajku.

Systém olympijského turnaje, v němž si ve třech čtyřčlenných skupinách vybojují čtyři nejúspěšnější týmy přímo čtvrtfinále a pro další začne play off už v osmifinále, Jágr vítá. "Je to spravedlivější na rozdíl od minulých olympiád, kdy první tři zápasy nic neřešily. Mužstvo, kterému se bude dařit v základní části, má pak obrovskou výhodu. Bude hrát o jeden zápas míň, navíc čtvrtfinále se pak hraje hned druhý den. Na druhou stranu, i kdyby se prohrály na začátku všechny tři zápasy, tak se hraje dál."

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články