Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Havlát zpečetil v NHL výhru Minnesoty nad Detroitem

New York - Český hokejista Martin Havlát ve středečním utkání NHL zpečetil svou desátou brankou v sezoně vítězství Minnesoty 5:2 nad Detroitem. Osmadvacetiletý útočník, jenž bodoval v pátém utkání po sobě, uzavřel skóre v úvodu třetí třetiny střelou z obtížného úhlu do poloprázdné branky. Jednou asistencí přispěl k výhře i obránce Marek Židlický.

Washington zdolal díky čtyřem brankám v poslední třetině Anaheim 5:1 a připsal si už osmou výhru v řadě. Stejně dlouhou sérii předvedli Capitals naposledy před téměř 21 lety. K úspěšnému tažení Washingtonu, který vede Východní konferenci o šest bodů před New Jersey, přispěl v zápase proti Anaheimu 30 zásahy i český brankář Michal Neuvirth. Talentovaný gólman je při zranění Joseho Theodorea a Semjona Varlamova dočasnou jedničkou týmu.

Kapitánská funkce svědčí i Eriku Staalovi z Caroliny. V nové vůdcovské roli působí čtyři utkání, v nichž sedmkrát skóroval a Hurricanes třikrát zvítězili. Zisk šesti bodů je zároveň zbavil nálepky nejslabšího týmu NHL, kterou přebral Edmonton. Naposledy Carolina zvítězila na ledě New Yorku Rangers 5:1, přičemž dvakrát se trefili Staal a Sergej Samsonov.


Hokejisté Vancouveru zdolali St. Louis 3:2 a se ziskem 47 bodů jsou nejúspěšnějším domácím týmem. Ve své aréně General Motor Place se ale i kvůli přípravám haly na olympijské hry šest týdnů nepředstaví. Během této doby sehrají venku 14 utkání, osm z nich před olympijskou přestávkou. 

V lednu nehýří právě oslnivou formou nejproduktivnější český hráč v NHL Tomáš Plekanec. Ve dvanácti utkáních nasbíral jen šest bodů za tři góly a shodný počet asistencí. Naprázdno vyšel stejně jako jeho spoluhráči i na ledě Tampy Bay, kde Montreal prohrál 0:3.

Tomáš Plekanec s hráči Montrealu
zdroj: ČTK/AP autor: AP Photo
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články