Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Gól Davida Krejčího Boston nespasil

New York - Český útočník David Krejčí byl v nedělním utkání NHL jediným úspěšným střelcem Bostonu. Jeho gól na ledě Caroliny však přišel až za stavu 5:0 pro domácí hokejisty a znamenal jen mírnou úpravu vysoké porážky Bruins s nejhorším celkem Východní konference. Už krátce po polovině zápasu prohrával Boston 0:4 a Tima Thomase nahradil v jeho brance Tuukka Rask. Člen českého olympijského výběru Krejčí skóroval ve 49. minutě v přesilové hře.

Zatímco Carolina opustila poslední místo v tabulce celé NHL, Boston kvůli páté porážce v řadě a osmé z posledních devíti zápasů nevyužil možnost poskočit z deváté na šestou příčku Východní konference. "Začali jsme dobře a měli jsme několik slibných příležitostí. Jenže jsme je nevyužili, soupeř jednou udeřil a pak už jsme se vezli. Každou chybu, kterou jsme dnes udělali, Carolina potrestala," řekl trenér Bostonu Claude Julien.

Ve zcela opačném rozpoložení se nacházejí hokejisté Colorada, kteří porazili Dallas 4:0 a připsali si šestou výhru za sebou. Brankář Craig Anderson udržel popáté v sezoně čisté konto a v posledních čtyřech zápasech dostal dohromady jen dva góly. "Všechno nám teď vychází, v kabině panuje skvělá atmosféra. Všichni kluci mají spoustu sebevědomí. Na druhou stranu nic nepodceňujeme, nechceme usnout na vavřínech," prohlásil T. J. Galiardi, který v první třetině zvýšil gólem ve vlastním oslabení na 2:0.

Zápas Philadelphie s Pittsburghem rozhodl ve prospěch hostujících obhájců Stanleyova poháru až závěr. Necelé dvě minuty před koncem využil Matt Cooke přesilovou hru a zajistil Penguins vítězství 2:1.

Zápas by ale možná dopadl zcela jinak, kdyby rozhodčí v první třetině uznali gól Miku Richardsovi, jímž mohl domácí útočník zvýšit na 2:0 pro Flyers. Místo toho byl ale Richardsův spoluhráč Simon Gagne vyloučen za faul vysokou holí a Pittsburgh v přesilovce srovnal na 1:1. Trenér Letců Peter Laviolette neskrýval po utkání rozčarování z výkonu rozhodčích. "Simon Gagne nikoho vysokou holí netrefil," zlobil se Laviolette.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články