Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Karlovy Vary ve čtvrtfinálové premiéře porazily Litvínov 6:2

Karlovy Vary - Hokejisté Karlových Varů zvítězili v zahajovacím utkání čtvrtfinálové série play off extraligy nad Litvínovem 6:2 a ujali se tak vedení 1:0 na zápasy. Domácí měli raketový nástup a brzy vedli 2:0, hosté sice za pár minut srovnali, ale posléze doplatili na svou nedisciplinovanost. V dresu Energie dnes vstřelili po dvou brankách Václav Skuhravý a Jaroslav Kristek, Skuhravý přidal navíc asistenci.

Karlovarští hokejisté
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Karlovarští začali své premiérové čtvrtfinálové vystoupení jako ve snu. Již po 36 vteřinách od úvodního vhazování se po akci a následné střele Skuhravého prosadil dorážkou Košťál a na konci druhé minuty už to bylo 2:0, když akci Melenovského s bekhendovým zakončením proměnil další úspěšnou dorážkou v gól Kristek. Pro Litvínov to byla hodně studená sprcha a jeho trenéři se rozhodli probudit zaskočený tým oddechovým časem.

Jak se vzápětí ukázalo, podařilo se jim to. V páté minutě zužitkoval při signalizované výhodě Jenáčkovu chytrou přihrávku zpoza branky Kubinčák, když propálil z mezikruží Mensatora a snížil. To však nebylo ze strany hostů vše, neboť o necelé dvě minuty později se Branda na útočné modré čáře vyhnul obránci a bombou pod horní tyčku rozesmutnil Mensatora podruhé.

Ve zbytku prvního dějství již branková smršť i přes šance na obou stranách ustala. Nezahřmělo ani při více než půlminutové dvojnásobné přesilovce domácích ve 14. minutě.

Krátce po zahájení druhé dvacetiminutovky mohli jít domácí znovu do vedení. Po Grofově střele a Kristkově dorážce, jenž doklouzala mimo tyče, se k puku dostal znovu Grof, bekhendem tlačil puk pod horní tyčku, ale za Fraňka na brankové čáře skvěle zaskočil zadák Skuhrovec. Na druhé straně odpověděl Jánský, ale Mensator byl připraven.

V 26. minutě se po parádní individuální akci Kubinčáka ocitl sám před Mensatorem Bahenský, ale možná byl natolik překvapen svou ideální pozicí, že na poslední chvíli zkusil zakončit pouze mezi betony a neuspěl.

Krátce poté, co se základní hrací doba přehoupla do své druhé poloviny, hráli domácí přesilovku, ale jediného, čeho v ní dosáhli, bylo vynucené střídání hostujících gólmanů. Domácí Kristek se srazil s Fraňkem a ten zjevně otřesen zamířil na střídačku, z níž naopak musel do lítého boje naskočit nerozcvičený náhradník Hübl.

Když už se zdálo, že nejhorší má Litvínov s návratem vyloučeného Hranáče na led za sebou, přišlo další oslabení hostů, v němž po souhře s Hanzlíkem zamířil nekompromisně pod horní tyč domácí kapitán Skuhravý. Krátce poté mohl v další přesilovce zvýšit Kumstát, po blafáku do forhendu však nedokázal přehodit pravý Hüblův beton. V 39. minutě měla Energie na 17 vteřin přesilovou výhodu pět na tři, kterou sice nevyužila, ale v pokračující přesilovce zvýšil na 4:2 s přehledem opět Skuhravý.

V nástupu do třetí třetiny mohl z bezprostřední blízkosti snížit Jánský, ale Mensator byl proti. Na druhé straně mohl dovršit hattrick Skuhravý, ovšem ani Hübl se nenechal zahanbit a další nebezpečí z hole domácího lídra zažehnal faulem Poživil. Pouhých deset vteřin před jeho návratem na led však našel Duben vynikající přihrávkou zcela volného Kristka, který definitivně rozhodl.

Hosté se nedostali na dostřel ani v 78 vteřin dlouhé dvojnásobné přesilovce v 49. minutě a zbývající minuty už se tak dohrávaly pouze z povinnosti. Skóre završil sedm vteřin před závěrečnou sirénou Pech po nahrávce od Řezníčka.

Výsledek: Energie Karlovy Vary - Litvínov 6:2 (2:2, 2:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 1. Košťál (Skuhravý), 2. Kristek (Melenovský), 35. Skuhravý (Jiří Hanzlík), 40. Skuhravý (Kumstát), 46. Kristek (Duben), 60. Pech (Řezníček) - 5. Kubinčák (Jenáček), 7. Branda (Punčochář). Rozhodčí: Homola, Polák - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 9:10. Využití: 4:1. Diváci: 4453. Stav série: 1:0.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články