Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Colorado přišlo o domácí neporazitelnost

Denver (USA) - V NHL už si žádný tým nedrží domácí neporazitelnost. Jako poslední o ni přišli hokejisté Colorada, kteří po předchozích šesti domácích výhrách podlehli na svém ledě Edmontonu 3:5. Hlavní příčinou nedělní porážky Avalanche byla nedisciplinovanost a následná špatná hra v oslabení, v níž čtyřikrát inkasovali. Povedenou koncovku sehráli hokejisté Atlanty, kteří v závěrečných sedmi minutách utkání se St. Louis smazali dvoubrankové manko a v penaltovém rozstřelu rozhodli o své výhře 3:2.

Poprvé v sezoně se Colorado, které je spolu se San Jose v čele NHL, muselo vypořádat i s absencí Milana Hejduka, jehož ze hry vyřadily bolesti zad. "Absolvoval s námi předzápasové rozbruslení, ale nebyl schopný do hry naskočit," uvedl trenér Colorada Joe Sacco. České opory chyběly i v dresu Edmontonu, který postrádal Aleše Hemského a Ladislava Šmída.

Colorado nasbíralo už v první třetině o tři dvouminutové tresty víc než soupeř, čehož Edmonton využil ke třem brankám a průběžnému vedení 3:1. V prostřední části dali domácí kontaktní gól. Edmontonu ale vrátil dvoubrankový náskok útočník Ryan Potulny, který při rozsáhlé marodce Oilers odehrál první utkání v sezoně. V zápase navíc zaznamenal i asistenci, s pěti střelami na branku byl nejaktivnějším hráčem a stal se první hvězdou večera. Jeho gól byl nakonec vítězný.

Hráči Atlanty se nadechli k velkému obratu

Atlanta v posledních čtyřech domácích utkání neuspěla vinou pomalejších začátků a také nyní musela dotahovat ztrátu. St. Louis otevřelo skóre v úvodu druhé třetiny a vedení zvýšilo ve 48. minutě v přesilové hře při vyloučení Pavla Kubiny. Atlanta ale zesílila tlak, v posledním dějství vyslala na branku dvacet střel a vyrovnala zásluhou tref obránců Tobiase Enströma a Rona Hainseyho, jenž nahazoval kotouč na branku zpoza modré.

"Snažili jsme se jen více střílet. Potřebovali jsme dostat na branku soupeře co nejvíce puků. To se nám dařilo až ve třetí třetině," řekl další obránce Atlanty Zach Bogosian. Thrashers poté proměnili zásluhou Riche Peverleyho a Vjačeslava Kozlova oba nájezdy, zatímco brankář Johan Hedberg, jenž dostal přednost před Ondřejem Pavelcem, zlikvidoval dva pokusy soupeře.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články