Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Kaberle je v čele produktivity obránců NHL

New York (USA) - Český hokejista Tomáš Kaberle si v sobotním utkání NHL vylepšil osobní statistiky o gól a tři asistence, přesto jeho produktivita stačila Torontu na ledě Montrealu pouze k zisku bodu za prohru 4:5 po samostatných nájezdech. Penaltový rozstřel rozhodl Mike Cammalleri. V dresu vítězů si dvě finální přihrávky připsala druhá hvězda zápasu Tomáš Plekanec a jednou skóroval i Roman Hamrlík.

Ziskem čtyř bodů se Kaberle propracoval do čela produktivity obránců NHL a s patnácti asistencemi je dokonce nejlepším nahrávačem celé soutěže. V letošním ročníku nasbíral už český obránce 17 bodů, přičemž 13 z nich zaznamenal v posledních pěti zápasech. 

V utkáních sobotního programu excelovali i oba čeští brankáři, kteří se stejně jako Kaberle stali prvními hvězdami utkání. Dvaadvacetiletý gólman Atlanty Ondřej Pavelec byl v Ottawě od druhé třetiny pod obrovským tlakem, zastavil v utkání celkově padesát střel a dovedl Thrashers k výhře 3:1.

Jako kdyby předvedený výkon Pavelce vyburcoval i jeho zkušenějšího krajana Tomáše Vokouna, jenž zlikvidoval všech 34 střeleckých pokusů St. Louis a významně pomohl Floridě k vítězství 4:0 na ledě soupeře. Vokoun zaznamenal v letošním desátém startu teprve druhou výhru.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články