Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Rusové porazili na Českých hrách Finy 3:2

Karlovy Vary - Hokejisté Ruska porazili ve svém druhém vystoupení na Českých hrách Finsko 3:2. Úřadující mistři světa tak mají šanci první turnaj seriálu Euro Hockey Tour vyhrát. Dvěma góly se na dnešní výhře svěřenců trenéra Vjačeslava Bykova v Karlových Varech podílel Sergej Mozjakin. Sborné se vydařil vstup do utkání a již po 123 vteřinách otevřel skóre Mozjakin. Druhý gól mohl přidat Nikulin, ale udeřilo na druhé straně. Již po třech vteřinách přesilové hry vyrovnal Seikola. Finové byli v útoku mnohem nebezpečnější než ve čtvrtek proti českému týmu, přesto se postupně dostali pod tlak. Zejména díky přesilovým hrám, ve kterých však Seveřané pozorně bránili. Další informace přináší také server hokejživě.cz.

Vyrovnaný stav držel i díky řadě vynikajících zákroků debutujícího finského gólmana Tuokkaly. V polovině normální hrací doby však byl i on krátký na přesné zakončení samostatné akce Mozjakina. O dvě minuty mohlo být pro Finy ještě hůře, Tuokkala však s velkým štěstím zlikvidoval velkou šanci Sušinského.

Ve třetí části přiblížil Rusku výhru Saprykin. Nic na ní nezměnilo ani snížení Latvaly v samotném závěru v přesilové hře podpořené odvoláním brankáře. Finsku se již vyrovnat nepodařilo.

Je nám líto, video expirovalo.
Utkání Rusko - Finsko
Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články