Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Sýkora se v Brně představil se Stanleyovým pohárem

Brno - Hokejový útočník Petr Sýkora představil v Brně slavný Stanleyův pohár, který v uplynulé sezoně získal jako hráč Pittsburghu Penguins. Věhlasnou trofej bude mít v držení dva dny, v neděli se o radost z jejího zisku podělí s fanoušky a známými v rodné Plzni. Sýkora si užívá podobné chvíle po devíti letech. Tehdy se radoval z vítězství v NHL v dresu New Jersey.

Stanley Cup zamířil do Brna, kde sice dvaatřicetiletý hokejista nikdy nehrál, ale z moravské metropole pochází jeho manželka Renata a na nadcházející sezonu se Sýkora připravuje s tamní extraligovou Kometou. Momentálně je však bez angažmá. "Může se stát, že na začátku sezony, než si najdu nový kontrakt, odehraji několik zápasů v dresu Komety," řekl Sýkora zhruba pětistovce brněnských fanoušků, kteří jej přišli pozdravit do pavilonu P na Brněnském výstavišti na oficiální představení trofeje a následnou autogramiádu.

Stanleyův pohár Sýkora převzal hodinu po poledni od svého slovenského spoluhráče z Pittsburghu Miroslava Šatana. Ještě před oficiálním představením brněnským fanouškům Sýkora pózoval s pohárem v zákulisí pavilonu společně s manželkou a tříletým synem Nicholasem fotografům i televizním štábům.

Sýkora se netají tím, že by rád v NHL i po třinácti sezonách zůstal. V zámoří působí od roku 1995 a postupně hrál v New Jersey (1995-2002), Anaheimu (2002-2005), New Yorku Rangers (2006), Edmontonu (2006-2007) a od té doby v Pittsburghu. "Nějaká nabídka se v NHL rýsuje. Nechci ale nic dopředu říkat, protože to stále není jasné. Doufám, že se to povede, a moc si přeji, aby to vyšlo," řekl Sýkora.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články