Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Češi se na hokejovém MS 2010 utkají se Švédy, Nory a Francouzi

Mnichov - České hokejisty čeká na nadcházejícím mistrovství světa 2010 v Německu v základní skupině C Švédsko, Norsko a Francie. Zahajovací utkání bude pod taktovkou Německa, které se na stadionu fotbalistů Schalke střetne s USA. Mezinárodní hokejová federace (IIHF) společně s pořadateli doufá, že duel v Gelsenkirchenu překoná absolutní světový rekord v návštěvnosti na hokeji. Na utkání, které se bude hrát 7. května pod zatahovací střechou Veltins Areny, se očekává návštěva 75 976 lidí. Tím by padlo dosavadní maximum z roku 2001, kdy v East Lansingu vidělo duel univerzitních týmů Michiganu a Michiganské státní 74 554 lidí.

Slovensko se střetne mimo jiné s Ruskem

Přesný program šampionátu zatím IIHF nezveřejnila, čtyři dny po skončení turnaje ve Švýcarsku zatím oznámila pouze aktéry zahajovacího duelu. Federace zároveň potvrdila složení skupin, které bylo jasné bezprostředně po finále. 

Vedle základní skupiny C, v níž figuruje Česká republika, bude hrát v Mannheimu i základní skupina B, kterou tvoří celky Kanady, Švýcarska, Lotyšska a Itálie. Skupina A (Rusko, Bělorusko, Slovensko a Kazachstán) a D (Finsko, USA, Německo, Dánsko) budou mít naopak s výjimkou zahajovacího duelu základnu v Kolíně nad Rýnem.

Zahajovací utkání je z větší části vyprodané

Lístky na světový šampionát v Německu se prodávají od ledna, a ačkoli ještě nebylo známo složení skupin, své majitele už má více než 70 000 lístků, z toho 60 000 vstupenek je na atraktivní zápas na Schalke. Druhá fáze prodeje začne 22. května. 

Domácí Německo se udrželo v elitní skupině šampionátu pouze díky pravidlu, které zaručuje účast pořadateli. Ve Švýcarsku obsadilo předposlední patnácté místo a místo něj sestoupilo čtrnácté Rakousko.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články