Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Karlovy Vary do noci slavily extraligový titul

Karlovy Vary - Hokejisté Karlových Varů v neděli poprvé v historii získali extraligový titul, když na domácím ledě porazili Slavii Praha 4:3. Jedná se o vůbec první mistrovský titul za sedmdesát šest let existence karlovarské Energie a po dvanácti letech v extralize. Karlovy Vary tak zažily noc plnou oslav; večer se do ulic vydaly tisíce fanoušků.

Oslavy začaly ještě na zimním stadionu. Diváci se po zápase vrhli na led, fotili se s hráči a obdivovali mistrovský pohár. "Jsme hrozně hrdí, že zde máme tak dobré kluky, kteří bojovali do poslední minuty," shodovali se dojatí fanoušci. Největší pozornost se upírala na obránce Josefa Řezníčka, který se rozhodl ukončit svou aktivní hráčskou kariéru. "Zisk titulu je to nejlepší, co se mohlo dneska stát," řekl obránce Řezníček.

Slova chvály padala i ze strany trenéra Energie Josefa Palečka, a to na stranu fanoušků. "Byli fantastičtí, jsem rád, že když jsme prohrávali 3:0, že nás nezatratili, že nám fandili," řekl Paleček. Potvrdil tak, že celé utkání bylo napjaté až do posledního momentu.

Zisk titulu a rozloučení se se starou halou

Už v jedenácté minutě Karlovarští prohrávali s obhájcem titulu 0:3. O rozhodující gól se v 53. minutě postaral Lukáš Pech. Finále nakonec Západočeši vyhráli 4:2 na zápasy. "Těch třicet lidí, kteří byli v kabině, tedy hráči, trenéři a realizační tým, odvedli opravdu nádhernou práci. Tohle je sen, tohle je sen," radoval se generální manažer karlovarské Energie Miroslav Vaněk.

Výhra titulu se také stala symbolickým rozloučením s karlovarským zimním stadionem. Od příští sezóny budou hráči bojovat v nové aréně. "Plechárna byla prostě skvělá, ale těším se i do nové haly, bude tam komfort pro diváky," řekl předseda fanklubu HC Energie Karlovy Vary Viktor Tůša. Oslavy mistrovského titulu proto ještě nekončí. Další budou pokračovat ve čtvrtek odpoledne, kdy se fanoušci i hráči se zimním stadionem rozloučí.

Radost karlovarských hokejistů
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Hlavní zprávy

Nejčtenější články