Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Čeští hokejisté i podruhé porazili Němce, tentokrát 5:3

Ingolstadt - I druhý zápas v přípravě v Německu přinesl českým hokejistům vítězství. V Ingolstadtu přemohli domácí výběr 5:3. Zápas rozhodl 114 vteřin před koncem Tomáš Netík tečí nahození Miroslava Blaťáka a v power play pojistil výsledek František Lukeš. Generálkou na mistrovství světa ve Švýcarsku bude příští týden turnaj Euro Hockey Tour v Liberci, kde už tým povede i hlavní trenér Vladimír Růžička a bude mít k dispozici řadu posil v čele s Jaromírem Jágrem.

Marek Kvapil a Michael Bakos
zdroj: ČTK autor: ČTK

Oproti sobotnímu utkání v Řeznu, které vyhráli 6:2, nastoupili čeští hokejisté v brance se Salákem a opět mohli asistenti trenéra Vladimíra Růžičky využít jen jedenáct útočníků. Libereckého Nedorosta totiž potíže se zády nepustily ani do jednoho z duelů v Německu. V domácím výběru zůstal jen mezi náhradníky útočník českého původu Fical a nahradil jej Greilinger, který se podílel na dvou trefách svého týmu.

V 9. minutě se dostali Němci do přečíslení tří na dva, po Greilingerově přihrávce z mezikruží zamířil přesně k levé tyči Salákovy branky Moritz Müller a tři a půl tisíce diváků v Saturn Areně slavilo vedení svého týmu. Vyrovnat mohl v 16. minutě při plném počtu hráčů na ledě Kvapil. V závěru úvodní části hráli Češi 26 vteřin v pěti proti třem, domácí se sice ubránili, ale v pokračující přesilovce 22 vteřin před přestávkou vyrovnal Klepiš.

Na začátku druhého dějství dostali po vyloučeních Blaťáka a Lukeše na 18 vteřin výhodu přesilovky pěti proti třem Němci a vytěžili z ní další gól. Než se stačil Blaťák zapojit do hry po návratu z trestné lavice, dostal se k dorážce po Bakosově střele Greilinger a pohodlně vrátil svému týmu vedení. V polovině utkání měli dvě šance na zvýšení náskoku Německa Tölzer a Aab, mezitím minul branku Kvapil.

Následovala série vyloučení na obou stranách a při hře čtyř proti čtyřem sice protlačil v závěru puk za Kotschnewova záda Kvapil, ale sudí hru přerušili a vyloučili vítkovického útočníka za sekání. V 34. minutě po Hlinkově úniku podržel výběr trenéra Kruppa zákrokem lapačkou Kotschnew. Český kapitán si ale vynutil Ančičkův faul.

Potom při signalizovaném dalším vyloučení neproměnil sólo Lukeš. Přestože byl faulovaný, potrestán byl jen avizovaný předchozí nedovolený zákrok a český tým hrál přesně minutu v pěti proti třem. Němci se sice ubránili, ale v 37. minutě Kvapil povedenou střelu přes obránce z mezikruží vyrovnal. Při Klepišově vyloučení udržel nerozhodný stav při Wolfově příležitosti Salák a stejně jako v úvodním dějství se 22 vteřin před pauzou radovali z gólu čeští hráči. Rychlým švihem na Kotschnewovu lapačku se prosadil Čermák.

Ve 44. minutě při přesilovce mohl pojistit vedení opět Čermák, ale jeho pokus zastavila tyč. Branku pak těsně minula i Hlinkova teč. Následoval nápor Německa; Salák vyrazil Bartovu střelu, Aab z dorážky minul a Draxinger pak gólmana TPS Turku také neprostřelil. V 51. minutě si už však po Aabově střele bez přípravy kotouč cestu do české sítě našel.

Otočil výsledek mohl Mulock, ale radovali se naopak Češi, když v 59. minutě tečoval Blaťákovo nahození úspěšně Netík. Při německé power play ještě zamířil do prázdné domácí branky Lukeš a připsal si svou první trefu v reprezentaci.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články