Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Urban Challenge Praha

Příští sezona hokejové NHL v Praze neodstartuje

Praha - Příští ročník hokejové NHL v Praze na rozdíl do toho letošního zahájen nebude, hokejisté otevřou sezonu zápasy v Helsinkách a Stockholmu. Česká sportovní, která projekt zajišťovala v této sezoně, se soustředí na získání atraktivního zápasu zámořské soutěže v další sezoně 2010/2011.

"Po půlročních jednáních jsme se dohodli se zástupci NHL, že nevyužijeme nabídku odehrát úvodní utkaní v ročníku 2009/10 v Praze. V tuto chvíli jednáme o roce 2010," řekl mluvčí České sportovní Karel Tejkal. "Jedním z důvodů je rostoucí kurz dolaru a také skutečnost, že se bude Česká sportovní soustředit na jiné akce, kterými jsou Davis Cup, Fed Cup, halová atletika a jeden další projekt na konci roku," dodal.

Chicago s Floridou vymění Prahu za Helsinky

Premiérově se NHL představila na české půdě v O2 Areně 4. a 5. října 2008, a to dvěma duely mezi New Yorkem Rangers a Tampou Bay. Návrat zámořské ligy do Prahy připustil při premiérovém představení prestižní soutěže v Česku komisionář NHL Gary Bettman a také Miroslav Černošek, majitel společnosti Česká sportovní. Spekulovalo se, že by zde mohly v nadcházející sezoně hrát Florida a Chicago.

Právě Chicago s Floridou by se podle informací zámořských médií mohly letos na podzim představit v Helsinkách; ve Stockholmu poté Detroit se St. Louis.

NHL by se mohla do Čech vrátit příští rok

Pro další sezonu 2010/11 by Česká sportovní opět chtěla NHL s atraktivním týmem. "NHL už se v Praze jednou hrála, proto bychom chtěli něco nového, takže opět nějaký slavný klub. Nebo nějakou českou či světovou hvězdu," podotkl Tejkal.

NHL mimo Severní Ameriku:

V Evropě se hrála NHL poprvé v roce 2007, kdy sezonu odstartovaly v Londýně dva duely Anaheimu s Los Angeles. Loni se vedle Prahy hrálo i ve Stockholmu, kde se představily Pittsburgh s Ottawou. Mimo Severní Ameriku se zámořská soutěž vydala už v letech 1997, 1998 a 2000, kdy byla k vidění v Tokiu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články