Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

V nominaci českých hokejistů nahradil Červenku Kůrka

Praha - Slávistický hokejový útočník Roman Červenka se kvůli přetrvávajícím problémům s ramenem nezúčastní LG Hockey Games v Praze a ve Stockholmu. Na třetím dílu Euro Hockey Tour nahradí druhého nejproduktivnějšího hráče extraligy českobudějovický Tomáš Kůrka.

Kouč Vladimír Růžička musel sáhnout už ke třetí změně. Pro nemoc se totiž omluvili hvězdný Jaromír Jágr i jeho spoluhráč z Omsku Jakub Klepiš. Jejich místa zaujali Petr Kumstát z Karlových Varů a Václav Nedorost z Liberce. 

Sedmadvacetiletý Kůrka, který je s 28 body za 16 branek a 12 asistencí z 45 utkání nejproduktivnějším hráčem Mountfieldu, loni na turnaji ve Stockholmu v národním týmu debutoval a bude mít možnost rozšířit tehdejší tři starty. Při Červenkových problémech nebude moci Růžička využít spolupráci nejproduktivnějšího dua extraligy, které tvoří Červenka s Jaroslavem Bednářem. 

Český národní tým se sejde v úterý v podvečer v pražské O2 Aréně. O dva dny později se Růžičkovi svěřenci v Praze utkají v úvodním zápase turnaje s Finskem. V pátek poté odletí do Stockholmu, kde je v sobotu čeká duel s domácím výběrem a v neděli nastoupí proti Rusku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články