Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Tavares byl vyhlášen nejlepším hokejistou juniorského MS

Ottawa – Kanadský hokejový útočník John Tavares se dostal na čelo dvou žebříčků oceňující nejlepší hráče Mistrovství světa hokejistů do 20 let, které včera skončilo v Ottawě. Osmnáctiletý Tavares byl vyhláše nejužitečnějším hráčem i nejlepším útočníkem a dostal se také do All Stars týmu turnaje.

Zápas Kanada - ČR na MS \"20\"
zdroj: ČTK autor: ČTK

Předpokládaná jednička draftu NHL v poslední chvíli přišel o vítězství v kanadském bodování MS, protože se v závěrečném zápasu proti Švédsku bodově neprosadil. Předstihl jej tak spoluhráč Cody Hodgson, který má na kontě pět branek a 11 asistencí spoluhráč Cody Hodgson. Tavares ovšem byl společně s Nikitou Filatovem s osmi góly nejlepším střelcem.

Nejlepším gólmanem byl představiteli turnaje deklarován Švéd Jacob Markström a na pozici obránce byl vyhlášen jeho krajan Erik Karlsson. Ten nechyběl ani v All Star týmu, kde se objevili spolu s Tavaresem další dva Kanaďané - v útoku Hodgson a v obraně P. K. Subban. Šestici doplnili v ofenzívě Filatov a v brance Slovák Jaroslav Janus.

Nejlepší hráči podle direktoriátu turnaje:

brankář: Jacob Markström (Švédsko), obránce: Erik Karlsson (Švédsko), útočník: John Tavares (Kanada), nejužitečnější hráč: John Tavares (Kanada)

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články