Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Karlovy Vary vstoupily do Spengler Cupu porážkou s Kanadou

Davos – Hokejisté Karlových Varů prohráli v úvodním utkání Spengler Cupu proti Kanadě 1:3. Kanadští reprezentanti nastříleli českému vicemistrovi během svatoštěpánského utkání všechny tři góly ve druhé třetině utkání, jediná odpověď Západočechů rozvlnila síť Kanaďanů v téže třetině.

Spengler Cup
zdroj: ČTK autor: AP - Salvatore Di Nolfi

Na 82. ročník Spengler Cupu byli karlovarští hokejisté pozvání díky jejich loňským extraligovým výsledkům. Při své premiéře na prestižním vánočním turnaji narazili na obhájce prvenství z loňského roku.

Soupeře se Karlovarští nezalekli a odehráli s ním vyrovnanou bezgólovou první třetinu. Karlovy Vary měly v úvodní části největší gólovou šanci. Na začátku deváté minuty ujeli Skuhravý s Kumstátem, ale tuto velkou šanci zneškodnil gólman Machesney. Příležitost Kanaďanů poté zase nevyužil Sailer.

Druhou třetinu ovládla Kanada a rozhodla tím celý zápas. Ve 33. minutě se sice Karlovým Varům podařilo vyrovnat na 1:1 díky Pechovu gólu, ale západočeský tým nakonec doplatil na obvyklou bolest českých týmů na mezinárodní scéně z poslední doby, jíž je příliš mnoho vyloučení. Všechny branky Kanaďanů padly z přesilovek, vítězná na 2:1 dokonce z dvojnásobné početní výhody.

V závěrečné dvacetiminutovce se již stav nezměnil ani přes šance Pittise na jedné a Kristka na druhé straně. K dalšímu utkání nastoupí tým kouče Josefa Palečka v sobotu od 15 hodin proti německému Ingolstadtu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články