Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Liberecký brankář Hnilička ze zdravotních důvodů přerušil sezonu

Liberec - Hokejový brankář Milan Hnilička přerušil ze zdravotních důvodů sezonu a Liberec se bude muset v dalších extraligových bojích obejít bez něj. Bývalý reprezentační gólman řekl deníku Sport, že trpí únavovým syndromem, v 35 letech však v žádném případě nepomýšlí na konec kariéry.

Milan Hnilička
zdroj: ČT24 autor: ČT24

"Dohodl jsem se s Libercem, že se musím stoprocentně vyléčit. Nevím, jestli pro mě skončila sezona, každopádně nějakou dobu budu mimo," uvedl Hnilička, který má se Severočechy smlouvu ještě na příští sezonu. "Mám za to, že smlouva je přerušená. V tomhle stavu mě nemůžou využívat, a protože mám poměrně vysokou smlouvu, nebylo by fér, aby za mě platili, když nejsem schopný chytat," podotkl brankář.

Hnilička měl podle svých slov problémy s únavou už od léta, absolvoval sérii vyšetření, až poslední rozbor krve ale odhalil v jeho těle virus. Brankář tak bude muset nasadit dietu, užívat vitamíny a především odpočívat. Už dva a půl měsíce prý také spolupracuje s psycholožkou, od níž si slibuje, že mu pomůže ještě jednou dostat se výkonnostně na někdejší vrchol. S kariérou totiž skončit zdaleka nehodlá.

"Naopak, začnu se připravovat na svůj nový start. Měl jsem za sebou několik dlouhých a namáhavých sezon. Teď si tělo odpočine a půjdeme na to," dodal Hnilička, který v této sezoně odchytal 22 zápasů s průměrem přes tři inkasované branky na utkání.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články