Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Litvínov rozhodl o své výhře v Mladé Boleslavi až v závěru

Mladá Boleslav - Hokejisté Mladé Boleslavi prohráli ve 32. kole extraligy s Litvínovem 2:4, když hosté souboj celků z opačných pólů tabulky rozhodli až v samotném závěru zápasu. Vítěznou branku totiž vstřelil hostující Jakub Černý až v 59. minutě. Litvínov se tak vrátil zpět do čela soutěže.

V úvodní části zápasu se hráči obou týmů nejprve oťukávali. Ale více se osmělovali domácí hráči, kteří šli také v šesté minutě do vedení. Mezi střelce se zapsal po Pajičově přihrávce Pšurný. Středočeši se ovšem z vedení neradovali dlouho. V deváté minutě se nechal vyloučil Benda a přesilovou hru hosté využili. Švarného střelu od modré tečoval bruslí jeden z domácích hráčů a Šindelář v brance domácích byl bezmocný. Hosté využili i druhou přesilovou hru utkání. Na čtyři minuty byl vyloučen Jindra a mezi střelce se zapsal dnes poprvé Černý.

Ve druhé třetině se diváci branky nedočkali. Domácí sice v první polovině této části hry měli výhodu dvou přesilových her, ale ty se jim vůbec nevydařily. Do šancí se naopak dostávali hosté. V té největší se ocitl kapitán Reichel, ale jeho samostatný únik Šindelář chytil. Při dorážce Černého ho navíc zastoupila tyč jeho svatyně. Konstrukce branky zněla i na druhé straně. Hübl si mohl oddechnout po Pajičově střele.

Ve třetí části se domácí tlačili do útoku a nakonec se jim podařilo i vyrovnat. Po Padělkově milimetrovém pasu se tvrdou ranou prosadil Handlovský. Domácí ale chtěli zvítězit a byli tak neustále aktivní. Ovšem jejich střely končily mimo tři litvínovské tyčky branky, nebo je pochytal pozorný gólman Hübl.

V závěru navíc Mladá Boleslav ztratila úplně. Na trestnou lavici putoval Mocek, jenž zbytečně fauloval a Černý zajistil Litvínovu po přesné kombinaci vedení. Šokované domácí ještě v téže minutě dorazil Viktor Hübl a o osudu zápasu bylo definitivně rozhodnuto.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články