Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Hejduk přispěl třemi body k výhře Colorada v Minnesotě

New York - Český útočník Milan Hejduk se v pondělním utkání NHL třemi body podílel na vítězství hokejistů Colorada na ledě Minnesoty 6:5. Rodák z Ústí nad Labem přispěl do přestřelky jedním gólem a dvěma asistencemi a po utkání byl vyhlášen druhou hvězdou večera.

Hejduk, který v předchozích jedenácti zápasech zaznamenal jen dva body za gól a asistenci, se trefil v přesilové hře v polovině druhé třetiny, během níž Avalanche čtyřmi góly otočili skóre z 2:3 na 6:3.

Zápasy těchto celků přitom obvykle bývají na góly skoupé, navíc obrana Minnesoty platí za nejlepší v NHL - žádný jiný tým nedostal méně gólů než Wild. Přesto viděli diváci dohromady jedenáct branek. "V první a druhé třetině jsme udělali strašnou spoustu chyb a trochu jsme ztratili sebevědomí. Byly to naše nejhorší dvě třetiny v sezoně," litoval trenér Wild Jacques Lemaire.

Největší zásluhu na triumfu Lavin měl Paul Stastny, který vstřelil dva góly a na jeden přihrál. "Takové brankové hody nikdo nečekal. Když jsme tady v posledních letech hráli, vždycky to skončilo 1:0, 2:1 nebo 3:2. Ale dnes jsme se do toho pořádně opřeli, všechny čtyři lajny hrály výborně," prohlásil Stastny, který zvyšoval v 38. minutě na 6:3.

Minnesotě se pak dvěma góly ještě podařilo utkání zdramatizovat, útočník Benoit Pouliot dokonce vstřelil šestý vyrovnávací gól, ale stalo se tak až po vypršení normální hrací doby. "Jo, stačily dvě sekundy navíc a byli jsme v pohodě. Ale dostali jsme, co jsme si zasloužili," komentoval to trenér Lemaire.

Unavené utkání v Buffalu

V poměru s utkáním v Minnesotě sehráli nudný zápas hokejisté Buffala a Nashvillu. Na obou mužstvech byla patrná únava z náročného programu: Sabres hráli čtvrtý zápas během šesti dnů, Predators nastoupili potřetí během čtyř dnů. Z vítězství 2:0 se nakonec radoval Nashville díky dvěma gólům v třetí třetině.

Bezbrankový stav prolomil až v 49. minutě Jason Arnott, jehož bekhendová dorážka obloučkem přeletěla brankáře Ryana Millera a zapadla do sítě. V brance Nashvillu vychytal své první čisté konto v kariéře nepříliš známý gólman Pekka Rinne, který v šestadvaceti letech sehrál teprve devátý zápas v NHL.

Rinne si připsal 30 zákroků, dva klíčové zásahy předvedl v závěrečných dvou minutách zápasu při power play Buffala. "Odchytal jsem spoustu vyrovnaných zápasů, takže jsem na závěrečný nápor zvyklý. Necítil jsem žádný zvýšený tlak na sebe, jenom jsem se snažil dělat svou práci," uvedl Rinne, který v této sezoně odešel jako vítěz ze všech čtyř zápasů, do nichž zasáhl.

Columbus těsně porazil Vancouver

Povedený zápas odchytal také nováček z Columbusu Steve Mason, který se 30 zákroky zasloužil o vítězství Blue Jackets nad Vancouverem 3:2. Rovněž Mason čelil náporu soupeře v závěru utkání, když Vancouver umocnil přesilovou hru odvoláním brankáře. Převahu šesti hráčů proti čtyřem však Canucks ve vyrovnávací gól neproměnili.

Vítězný gól Columbusu, který poprvé v sezoně vyhrál zápas, v němž jako první inkasoval, vstřelil v 56. minutě Kristian Huselius. Hlavní podíl na brance měl Rick Nash, jenž se v rohu kluziště zbavil dvou soupeřů a Huseliusovi předložil puk před odkrytou branku. "Skvělá přihrávka, skvělý hokejový moment," pochválil Huselius svého spoluhráče.

Vítězství 2:1 nad Anaheimem vydřeli hráči Rudých křídel z Detroitu. Svého soupeře přestříleli 47:16, přesto většinu zápasu prohrávali 0:1. Na vedoucí gól Chrise Kunitze z druhé minuty zápasu odpověděl až v 35. minutě vyrovnávací brankou Johan Franzén, obrat pak dokonal v 42. minutě Marián Hossa. "Snažili jsme se být trpěliví. Myslím, že jsme je jednoznačně přehrávali a byla jen otázka času, kdy dáme nějaké góly," řekl Hossa.

První vítězství po deseti letech na ledě Los Angeles vybojovali hokejisté Toronta, kteří díky třem gólům v třetí třetině porazili Krále 3:1. Od roku 1998, kdy Maple Leafs naposledy vyhráli v Los Angeles ještě ve staré hale Inglewood Forum, to byl teprve třetí zápas Toronta v tomto kalifornském velkoměstě. Předchozí dva duely ve Staples Center skončily remízou 4:4 a výhrou domácích 5:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články