Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Čermák po dvou asistencích: V útoku se hraje na improvizaci

Kapitán brněnské Komety Leoš Čermák pomohl dvěma asistencemi k vítězství 3:2, které znamená vedení 2:1 na zápasy. Při obou gólových akcích prokázal čtyřicetiletý hráč svoji zkušenost. Sám přiznal, že se spoléhal na improvizaci.

Leoš Čermák
zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

"V útoku se hraje na improvizaci, takže lze těžko říct, že to byly nacvičené akce. Oba góly vyplynuly ze hry," řekl Čermák, jehož tým se ujal v sérii vedení 2:1 na zápasy. V prvním případě našel ve středním pásmu po křídle rozjetého Luboše Horkého.

"Kluci šlapali dopředu. Hledal jsem nějaký vhodný moment na nahrávku. Tu potom se štěstím (Horký) zpracoval, krásně se protáhl mezi a přesně vystřelil," popsal gólovou situaci kapitán Komety. S Horkým hrál už v některých zápasech základní části. "Víme, co chceme, mluvíme spolu, komunikujeme. V tom není problém," dodal.

Před vítězným gólem zase Čermák ideálně našel u protilehlé tyčky zcela volného Tomáše Vincoura. Na první pohled vypadala Čermákova přihrávka jako nepovedená střela. "Viděl jsem, že někdo u tyčky je. Poslal jsem tam puk, naštěstí ho Tomáš zpracoval a krásně zakončil. Nestřílel jsem, to bych měl hodně nepřesnou mušku," poznamenal Čermák.

Je nám líto, video expirovalo.
Čermák: Zbytečně jsme ustoupili od naší hry

Kometa v zápase vedla o dva góly, ale vzápětí po druhém zásahu inkasovala. "Třinec se tím dostal trochu na koně. Pro nás by bylo lepší, kdybychom si dvoubrankový náskok nějaké střídání podrželi. Ale vyhráli jsme a poučíme se z toho. Zítra je nový den," řekl Čermák.

Na rozdíl od nedělního vyhroceného duelu v Třinci, který skončil po zápase velkou šarvátkou, se brněnské utkání odehrálo ve větším klidu. "Nějaké souboje tam i tentokrát byly," podotkl Čermák. "Hrál se ale rychlejší hokej z obou stran. Možná to nebylo tak evidentní. Zápas provázela bouřlivá atmosféra, ve které není slyšet vlastního slova. Bylo obtížnější komunikovat na ledě," popsal Čermák.

Brňané ještě ve finálové sérii nevyužili žádnou přesilovku a tentokrát jim nebyla nic platná ani dvouminutová početní výhoda pět na tři. "Přesilovku jsem nehrál. Kluci asi chtěli sehrát nějaký signál, ale soupeř nás dobře pokryl. Moc šancí jsme v početní výhodě neměli. Ale vyhráli jsme, není třeba být z toho smutný. Jen ještě chceme zlepšit naši hru v oslabení, při které jsme dnes dostali (stejně jako v předchozích dvou zápasech) jeden gól," dodal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články