Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Na rozhodčí už neřve. Zkusil jsem si to a znovu bych do toho nešel, přiznal Petružálek

Rozhodčí, ten tvrdý chleba má. Jakub Petružálek jim ho ale už obtížnějším nedělá. Po zkušenosti s pískáním uznává, že by černobílý dres znovu neoblékl. K většímu respektu třineckému útočníkovi pomohl i starší bratr Miroslav, jenž pískal úvodní duel základní části extraligy proti Brnu, s nímž se Oceláři perou ve finále extraligy o titul.

Třinecký Jakub Petružálek s Šimonem Hrubcem
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

"Měl jsem radost, že jsem mohl být na ledě s bráchou. Někomu se poštěstí, že třeba táta se synem hrají v jednom klubu, jak to mají Galvasové. V Třinci zase máme bratry Kovařčíky. A mně se to poštěstilo alespoň v této roli. Bylo to poprvé a nejspíš naposledy. Říkali jsme si, že nemá cenu, aby pískal zápasy, ve kterých hraju, abychom nezavdávali důvod k nějakým spekulacím," řekl Jakub Petružálek.

Zkušený útočník má i díky svému sourozenci k rozhodčím velký respekt. Navíc si na vlastní kůži vyzkoušel, co jejich práce obnáší.

"Před několika roky jsem na ně změnil pohled. V životě bych si už nevzal jejich dres a nešel pískat ani dorostence. Zkusil jsem si kdysi nějakou šestou třídu a musím říct, že i když to v těch zápasech ani nevypadá, jsou tam emoce, všechno. Mají to strašně těžké," uvedl.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih 2. finále extraligy Třinec – Kometa Brno

I proto na rozhodčí nikdy neřve a má pro ně pochopení. "Pořád to jsou lidi. Navíc u nás ani nemají tu techniku, kterou mají v NHL. Mají na rozmyšlenou desetinu vteřiny, vidí to z jiných úhlů," řekl Petružálek, který si myslí, že horší by bylo, kdyby s bratrem hráli proti sobě.

"To by asi létaly hlavy. Takhle probíráme v klidu všechny zápasy, co píská. Sleduje i zápasy, které hrajeme my, a vždy si k tomu něco řekneme," dodal.

O sedm let starší bratr na něho měl v dětství velký vliv. "Nechci říci, že mě vychoval, výborně nás vychovali rodiče. Ale jednu dobu pracovali v horách, byli pět dní pryč. My zůstali doma, protože jsme chodili do školy, a měl mě na starosti. Musel jsem ho poslouchat. Díky němu jsem strašně rychle pochopil, že když budeme válčit, tak to bude na obtíž. Měli jsme na zahradě králíky, krůty a všechno ostatní a uvědomil jsem si, že když mu pomůžu, bude více času na zábavu. On mě naučil takový ten řád," prohlásil Petružálek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články