Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Jágr měl domácí premiéru. Body si ale nepřipsal a Kladno padlo s Litoměřicemi

Po návratu ze zámoří se poprvé představil před fanoušky Kladna, domácí premiéra ale Jaromíru Jágrovi podle představ nevyšla. Legendární útočník bodově vyšel naprázdno a nedařilo se ani Rytířům. Ti ve 48. kole první ligy padli s Litoměřicemi 1:4 a prohráli čtvrtý z posledních pěti zápasů. Z kladenských pronásledovatelů promarnil šanci se na ně dotáhnout Přerov, který prohrál na ledě Benátek nad Jizerou 2:3. České Budějovice nechaly body v Třebíči a do vedení v tabulce se tak dostaly Karlovy Vary.

Jaromír Jágr v dresu Kladna
zdroj: ČTK autor: Hájek Ondřej

Jágr, který ve čtvrtek oslaví 46. narozeniny, ve třetím duelu za Kladno poprvé nebodoval. Přestože hraje s problémy s nataženými vazy v pravém koleni, pomohl před týdnem v Liberci k vítězství nad Benátkami nad Jizerou 7:2 třemi asistencemi a ve středu nezabránil jednou přihrávkou prohře v Přerově 1:2.

Litoměřice pokazily fanouškům Rytířů na vyprodanému ČEZ stadionu náladu už v první třetině, kterou vyhrály 2:0. V 17. minutě otevřel skóre Ondřej Smetana a za dvě minuty se trefil Jan Václavek. Před polovinou utkání ještě zvýšil v přesilové hře Lukáš Chalupa.

Rytíři sice snížili v 35. minutě díky Janu Klozovi, ale ještě v závěru druhého dějství vrátil Severočechům tříbrankový náskok Denis Kusý a domácí se snažili o odpověď marně.  

"Bohužel se nám nedaří, ale pořád máme čtyři zápasy a doufáme, že se zvedneme. To, co jsme předvedli dneska, v play-off nemůže stačit ani náhodou," uvedl asistent trenéra Kladna Pavel Patera. Přiznal, že na tým mohlo zapůsobit dění kolem Jágra. "Na druhou stranu to byl třetí zápas, ve kterém Jarda nastoupil. Už by to mělo přestat. Dalo se to omluvit v jednom ve dvou zápasech, ale teď už to nejde. Už musíme zabrat," doplnil Patera.

Za Slavii chytal proti Karlovým Varům David Honzík, který v uplynulém ročníku nezabránil sestupu Západočechů z extraligy. V 11. minutě lovil puk ze sítě už podruhé, ale Pražané na konci úvodního dějství snížili a v polovině zápasu vyrovnali. Tři body vystřelil Energii centr Petr Stloukal, který se nejprve prosadil na konci druhé třetiny a v 45. minutě rozhodující trefou zvýšil. Zdeněk Doležal ještě vykřesal pro hosty naději, ale třetí prohru za sebou Slavia neodvrátila.

Utkání České Budějovice - Litoměřice
zdroj: ckmotorsport.cz

Třebíč i Motor odehrály utkání v retro dresech, jimiž si připomněly 90 let od svého založení. Horácká Slavia nastoupila v trikotech inspirovaných sezonou 1938/1939, kdy postoupila do nejvyšší soutěže. Jihočeši si připomněli rok 1951, v němž se radovali ze zisku mistrovského titulu. Skóre otevřel záhy útočník Richard Kristl a o triumfu Horácké Slavie rozhodl v 35. minutě devatenáctiletý Radim Ferda první trefou v ročníku. Motor ve třetí třetině pouze snížil a přišel o vedoucí pozici. Třebíč je na posledním místě zaručujícím play-off s náskokem šesti bodů na Vsetín.

Vsetínský tým po bezbrankové úvodní části odskočil Prostějovu ve druhé třetině do dvoubrankového náskoku, který v posledním dějství pojistil třemi trefami. K první výhře po třech porážkách přispěl třemi body (2+1) útočník David Březina. Jestřábi nenavázali na předchozí čtyři vítězství.

Předposlední Benátky nad Jizerou výhrou nad Přerovem navázaly na minulý triumf v Kadani (5:3) a doma uspěly ve třetím z posledních čtyř zápasů. Vítězný gól zaznamenal útočník Matěj Psota, který si připsal i nahrávku.

Havířov si z Ústí nad Labem odvezl tři body za výhru 7:2, už v šesti duelech po sobě nenašel přemožitele a vyšvihl se na sedmou pozici. Hosté po úvodní části vedli 2:0, Slovanu se sice v prostřední třetině povedlo díky dvěma přesilovkovým trefám čtyřicetiletého útočníka Jaroslava Roubíka vyrovnat, ale Havířov si v 28. minutě během 22 vteřin vzal dvoubrankový náskok zpět a v závěrečné dvacetiminutovce přidal další tři trefy. Útočníci Marek Kalus a Roman Rác si shodně připsali tři kanadské body za dvě branky a přihrávku, centr Marek Sikora třikrát asistoval.

Frýdek-Místek si poradil s poslední Kadaní 3:1, ale čtyři kola před koncem základní části mu na osmou příčku chybí devět bodů. O osudu utkání rozhodla už první třetina, v níž padly všechny branky. Trhači prohráli podesáté v řadě. 

48. kolo první hokejové ligy:

Kladno - Litoměřice 1:4 (0:2, 1:2, 0:0)
Branky: 35. J. Kloz - 17. Smetana, 19. Václavek, 29. L. Chalupa, 39. Kusý. Rozhodčí: Jechoutek, Zubzanda - Štofa, Beneš. Vyloučení: 6:6. Využití: 0:1. Diváci: 5200 (vyprodáno).

Benátky nad Jizerou - Přerov 3:2 (1:1, 2:1, 0:0)
Branky: 4. Hrabík, 26. Bittner, 32. Psota - 8. Fryšara, 35. Malina. Rozhodčí: Veinfurter, Wagner - Krátký, Špringl. Vyloučení: 6:4. Využití: 0:1. Diváci: 206.

Frýdek-Místek - Kadaň 3:1 (3:1, 0:0, 0:0)
Branky: 4. Štumpf, 9. M. Kovařčík, 16. J. Kalus - 14. Polák. Rozhodčí: Doležal, Fiala - Gančarčík, Konvička. Vyloučení: 8:8, navíc Kůs (Kadaň) 10 min. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 1114.

Ústí nad Labem - Havířov 2:7 (0:2, 2:2, 0:3)
Branky: 24. a 27. Roubík - 13. a 28. Rác, 43. a 54. M. Kalus, 7. Tomi, 28. Krisl, 49. Hudeček. Rozhodčí: Sýkora, Vokřál - Kotlík, Votrubec. Vyloučení: 6:8. Využití: 2:3. Diváci: 792.

Karlovy Vary - Slavia Praha 4:3 (2:1, 1:1, 1:1)
Branky: 38. a 45. Stloukal, 2. Balán, 11. Flek - 19. M. Ondráček, 30. Šafránek, 55. Z. Doležal. Rozhodčí: Kostourek, Grech - Coubal, Kokrment. Vyloučení: 5:4. Využití: 2:0. Diváci: 3116.

Vsetín - Prostějov 5:1 (0:0, 2:0, 3:1)
Branky: 45. a 56. Březina, 22. Holomek, 37. Markovič, 50. Ostrčil - 58. Rašner. Rozhodčí: Přikryl, Veselý - Lučan, Maštalíř. Vyloučení: 8:6. Bez využití. Diváci: 2792.

Třebíč - České Budějovice 2:1 (1:0, 1:0, 0:1)
Branky: 7. Kristl, 35. Ferda - 51. Kutlák. Rozhodčí: Obadal, Kašík - Zídek, Otáhal. Vyloučení: 3:6. Bez využití. Diváci: 2472.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články