Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Sparta posílila defenzivu o obránce z KHL. Irgl zůstane v Olomouci, Vlach zase v Třinci

Sparta získala před koncem extraligového přestupního termínu českého obránce Tomáše Voráčka ze Slovanu Bratislava a lotyšského zadáka Arturse Kuldu z Kunlunu. Kádr pražského klubu naopak opouští bek Richard Nedomlel, který se na hostování do konce sezony přesouvá do Mladé Boleslavi. Původní hostování hráčů mezi kluby Třince a Olomouce se prodloužilo do konce sezony.

Tomáš Voráček
zdroj: ČTK autor: Pavel Paprskář

Sparta vyztužila obranu o Voráčka a Kuldu

"Tomáš Voráček je defenzivním typem obránce a slibujeme si od něj zejména zvýšení důrazu v předbrankovém prostoru," uvedl sportovní manažer Sparty Michal Broš. Sedmadvacetiletý Voráček odešel do KHL do Slovanu loni z Mladé Boleslavi a v 53 zápasech si připsal tři asistence. V extralize má na kontě za Vítkovice a Mladou Boleslav celkem 434 zápasů a zaznamenal 54 bodů za osm gólů a 46 asistencí.

O dva roky starší Kulda má bohatší mezinárodní zkušenosti. Reprezentoval Lotyšsko na pěti světových šampionátech a také na minulých olympijských hrách v Soči v roce 2014. Sehrál i 15 utkání v NHL za Atlantu a Winnipeg a připsal si dvě asistence. "I on si dokáže v prostoru před brankou zjednat respekt, navíc je to hráč s bohatými zkušenostmi z mezinárodních soutěží i velkých turnajů," uvedl Broš.

Za čínský Kunlun v této sezoně KHL sehrál 47 utkání a připsal si dva góly a čtyři asistence. Po návratu ze zámoří v roce 2012 hrál výhradně v KHL a vystřídal dresy Novosibirsku, Ufy a Jokeritu Helsinky.

Voráček je třetí posilou Sparty ze Slovanu Bratislava po útočnících Janu Buchtelem a Michalu Řepíkovi. Z Kunlunu se zase vrátil do Sparty slovenský zadák Marek Ďaloga. Příchod dvou čerstvých akvizic přiměl Spartu k uvolnění Nedomlela. "Měli bychom deset obránců, proto jsme se Richarda rozhodli dát na hostování," vysvětlil Broš.

Irgl nakonec zůstane v Olomouci a Vlach u Ocelářů

Útočník Zbyněk Irgl zůstane v Olomouci až do konce této sezony. Hanáci se dohodli na prodloužení jeho původně měsíčního hostování z Třince. V kádru Ocelářů setrvá do konce tohoto ročníku útočník Roman Vlach, který přišel výměnou právě za Irgla.

Sedmatřicetiletý Irgl sehrál po přesunu do Olomouce osm zápasů a připsal si čtyři body za dvě branky a stejný počet asistencí. Celkem má na kontě v sezoně ze 41 utkání 14 bodů za sedm tref a sedm přihrávek. O devět let mladší Vlach zaznamenal v 10 utkáních za Třinec pět bodů za čtyři trefy a jednu asistenci. V ročníku sehrál 44 zápasů a nasbíral 18 bodů za osm gólů a 10 přihrávek.

"Chtěli jsme posílit pozici na centru, a proto jsme na měsíc angažovali Romana Vlacha, abychom vyzkoušeli, zda to bude fungovat. S jeho působením jsme byli spokojeni a Olomouc byla spokojena s výkony Zbyňka Irgla, proto jsme se dohodli na prodloužení hostování," řekl sportovní ředitel Třince Jan Peterek.

Chomutov angažoval Vantucha z Liberce, přidá se k Tygrům Filippi?

Útočník Lukáš Vantuch zamířil v rámci extraligy z Liberce do Chomutova. Třicetiletý odchovanec Jihlavy bude v týmu Pirátů hostovat do konce této sezony. Opačným směrem se naopak vrací forvard Adam Dlouhý, jehož Bílí Tygři zapůjčili do Chomutova na konci listopadu.

Bílé Tygry z Liberce by v závěru sezony mohl navíc posílit útočník Tomáš Filippi. Pětadvacetiletý odchovanec klubu vynechal podstatnou část aktuální sezony kvůli problémům se zády a předčasně ukončil i angažmá v Magnitogorsku. Nyní se ale Filippi, který se momentálně věnuje hlavně rehabilitaci, připojil k Liberci.

Vítkovice posílil před koncem přestupního termínu kanadský hokejový útočník Samson Mahbod. Do ostravského klubu přišel z Medveščaku Záhřeb z EBEL výměnou za chorvatského obránce Ivana Puziče. Pro Vítkovice se jedná o první kanadskou akvizici v historii klubu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články