Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Jágr varoval před velkým očekáváním na startu: Nechci, aby lidi s lístky byli naštvaní

Návrat Jaromíra Jágra na led v dresu Kladna se zase o kus přiblížil. Legendární útočník je už z Calgary zpátky v České republice a v prvoligovém mateřském klubu, jehož je vlastníkem, podepsal smlouvu. Brzy šestačtyřicetiletá hvězda zároveň však varovala fanoušky, že v úvodních zápasech může hrát kvůli problémům s kolenem třeba jen jedno střídání.

Sport
zdroj: ČT4

Jágr se odpoledne chystal na vyšetření k fyzioterapeutovi Pavlu Kolářovi, které by mu mělo napovědět více o jeho stavu. Jágr doufá, že bude úplně fit do play-off první ligy.

"Problémem je, že mi před více než dvěma měsíci začalo otékat koleno. Nechtěl jsem jenom čekat, co se stane, takže jsem hrál dál, nechal jsem si z toho jenom vytahovat vodu. Ale možná se to tím hraním bohužel zhoršilo," uvedl Jágr na svém Facebooku. "Noha se mi pod určitým úhlem vždycky podlomí, vypne se mi sval. Což je blbý, zvlášť pro mě, když jsem měl hru založenou na osobních soubojích. Takže teď hlavně chci, aby mě prohlédnul Pavel Kolář."

Rytíři večer nastoupili k zápasu 45. kola první ligy s Karlovými Vary, s kterými prohráli 0:4. Klub už dopředu avizoval, že v tomto utkání se Jágr ještě neobjeví. Po náročné cestě a vyšetření dorazil na zápas jako divák a nenechal si počínání svých spoluhráčů ujít z VIP prostor ČEZ Stadionu. "Teoreticky nastoupit mohl. Vše potřebné bylo vyřízené už před zápasem," podotkl Heral.

Je nám líto, video expirovalo.
Jágr je už doma. Po příletu měl v plánu návštěvu docenta Koláře

Za Kladno potřebuje odehrát minimálně 15 zápasů, aby případně mohl nastupovat i v baráži o extraligu. Pokud by se do sestavy nezařadil už v sobotu ve venkovním duelu s Benátkami nad Jizerou, nemuseli by Rytíři spoléhat na delší než čtyřzápasové série ve čtvrtfinále a semifinále play-off první ligy.

"Stále věřím, že se nějakým způsobem dám dohromady, než se ve WSM lize začne hrát play-off. Pro mě je teď trošku nepříjemný, že vzhledem k pravidlům musím odehrát patnáct zápasů," uvedl Jágr. "Nikde není přesně napsáno, kolik minut musím odehrát. Může se stát, když nebudu moct hrát víc, že nastoupím ze začátku třeba jenom na jedno dvě střídání. Dopředu tedy nemůžu říct, jak na tom budu. A nechci, aby potom lidi byli naštvaní, že si koupí lístek na starýho dědu a uvidí, jak tam bude belhat," dodal.

Jágr se na Letišti Václava Havla vyhnul médiím, klub s ním naplánoval tiskovou konferenci na čtvrteční dopoledne po tréninku Rytířů. Jágr napsal na Facebooku pro svou "Hokejovou rodinu" vysvětlení, aby fanoušci nebyli zklamaní, pokud si kvůli němu kupují vstupenky. Ty mizí z předpodejů na zbývající duely Rytířů v základní části doma i venku, některé zápasy už jsou vyprodané.

"Strhnul se tady blázinec, který jsem ani nečekal. Každopádně všem lidem děkuju za zájem. Ale chci, aby ti, co už si lístek koupili nebo o tom uvažují, věděli, jak to se mnou vypadá. Dnes odpoledne zajedu za profesorem Kolářem, protože pro mě je teď nejdůležitější, abych zjistil, jak na tom jsem. Jakým způsobem se budu léčit a jak dlouho to potrvá. Podle toho se rozhodnu," napsal Jágr.

Za Calgary hrál naposledy 31. prosince proti Chicagu. "Nebyl jsem měsíc na ledě. Byl jsem se jenom jednou sklouznout. Dopředu tedy nemůžu říct, jak na tom budu. A nechci, aby potom lidi byli naštvaní, že si koupí lístek na starýho dědu a uvidí, jak tam bude belhat... Protože hlavní důvod, proč musím naskočit, je ten, abych měl odehraný zápas... Vše se samozřejmě může měnit ze dne na den," podotkl Jágr.

Doufá, že mu vyšetření u profesora Koláře napoví. "Věřím, že zítra na tiskové konferenci v Kladně už budu vědět mnohem víc, protože s profesorem Kolářem určitě vymyslíme plán, jak dál. Že se dobereme k nějaké nejlepší cestě, o které budu informovat," dodal Jágr.

Vedení Kladna každopádně prozradilo, že s týmovým majitelem už podepsalo smlouvu a celý obchod by měl být dotažen úspěšnou zdravotní prohlídkou.

"Jaromír už je v Česku a podepsal s Kladnem smlouvu. Transferkartu už má vyřízenou. Ještě ho čeká návštěva lékaře," řekl tiskový mluvčí Kladna Vít Heral. Úspěšná lékařská prohlídka je posledním bodem potřebným k tomu, aby Kladno mohlo před koncem přestupního termínu dokončit jeho registraci u Českého svazu ledního hokeje.

O Jágra je zájem i v extralize, kde by mohl naskočit v rámci takzvaných střídavých startů. K zájemcům patří i Plzeň, kde je majitelem, generálním manažerem a trenérem Jágrův bývalý spoluhráč a kamarád Martin Straka. Kladenský klub ale nechává veškeré komentáře, včetně toho, jestli by se teoreticky mohl v sezoně ještě vrátit do NHL, na samotném Jágrovi.

Hrající legendu trápily v sezoně problémy s třísly a kolenem. Za Calgary sehrál Jágr jen 22 zápasů, v nichž zaznamenal gól a šest asistencí. Za Flames nastoupil naposledy 31. prosince proti Chicagu.

Kladenský odchovanec, který 15. února oslaví 46. narozeniny, přišel během svých potíží o naději dorovnat v této sezoně rekord legendárního Gordieho Howea v počtu odehraných zápasů v NHL. Jágr má na kontě 1733 utkání a patří mu třetí místo za Markem Messierem (1756) a Howem (1767).

"Přestože jsem velice zklamaný, že se věci nevyvinuly tak, jak jsme si představovali z důvodu řady okolností, jsem nesmírně vděčný Flames, fanouškům a celému městu Calgary, jak velkoryse mě přijali. Teď už se těším, že budu pokračovat v Kladně," uvedl Jágr v pondělí.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články